Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Προχώρησαν στη σύνταξη μελέτης, παρά την αντίθεση του Δασαρχείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προχώρησαν στη σύνταξη μελέτης, παρά την αντίθεση του Δασαρχείου

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση της μελέτης για το Βιομηχανικό Πάρκο Γρεβενών και τη μελέτη που κόστισε 800.000 ευρώ (αλλά δεν είδε ποτέ κανείς, όπως έχει καταγγείλει ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Δασκαλόπουλος).

Πριν καν εκπονηθεί η μελέτη, αλλά και πριν καν υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών και της Αναπτυξιακής (Εταιρείας) Γρεβενών, οι τοπικές αρχές είχαν απευθύνει ερώτημα στο Δασαρχείο της περιοχής για το αν μπορεί να γίνει το Βιομηχανικό Πάρκο στην προεπιλεγείσα περιοχή.

Το Δασαρχείο ήταν κατηγορηματικά αντίθετο, κλείνοντας κάθε ενδεχόμενο κατασκευής του Βιομηχανικού Πάρκου, δεδομένου ότι η επίμαχη έκταση είναι και παραμένει δάσος, όπως ενθυμείται ο τότε τμηματάρχης του Δασαρχείου και μετέπειτα επικεφαλής της Διεύθυνσης Δασών Δημήτρης Δρίζης, σε επικοινωνία που είχε χθες μαζί του η «Αυγή».

Υπάρχει κατάθεση στο ΣΔΟΕ από το 2013

Ήταν μάλιστα τόσο κάθετη η θέση του Δασαρχείου, ώστε η Νομαρχία και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι δεν προχώρησαν καν σε πράξη αποχαρακτηρισμού του δάσους, δεν προχώρησαν ούτε καν σε διεκδίκηση της έκτασης (σ.σ.: είναι δημόσια). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα είπε στους ενδιαφερόμενους ο Δ. Δρίζης, τα κατέθεσε και το 2013 στην έρευνα του ΣΔΟΕ -κατάθεση που προφανώς μπορεί να αναζητήσει η Δικαιοσύνη τώρα.

Παρά το κόκκινο φως που είχε ανάψει το Δασαρχείο τότε, οι τρεις πλευρές (Περιφέρεια, Νομαρχία και Αναπτυξιακή Γρεβενών) προχώρησαν στη σύμβαση για τη σύνταξη προμελέτης και οριστικής μελέτης, ύψους 800.000 ευρώ. Για ένα έργο που εκ των προτέρων ήταν αδύνατο να κατασκευαστεί, δεδομένων των απαγορεύσεων που απορρέουν από τον δασικό νόμο. Πράγμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση και το οποίο πιστεύεται ότι θα κληθεί να συνεκτιμήσει τώρα η Δικαιοσύνη, μετά και τις διώξεις που ασκήθηκαν.

Παρά τις διώξεις, ο Κ. Μητσοτάκης σιωπά

Οι διώξεις, υπενθυμίζεται, αφορούν τέσσερα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατιας, την «αφρόκρεμα» της τοπικής Ν.Δ. για την ακρίβεια: τον τέως βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη (που έχασε την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015), και ο οποίος είχε αποτελέσει μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Γρεβενών. Τον Ανδρέα Τόσκα. Τον διευθυντή Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χρήστο Κουτσοτόλη (και «δεξί χέρι» του διορισμένου περιφερειάρχη Ανδρέα Λεούδη). Τα τρία παραπάνω άτομα ήταν τα μέλη της κοινής επιτροπής παρακολούθησης της μελέτης (ο Ανδρ. Τόσκας ήταν ο πρόεδρος). Και ο τέταρτος στον οποίον ασκήθηκε δίωξη ήταν ο τότε νομάρχης και μετέπειτα δήμαρχος της πόλης, Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Το θέμα προσέλαβε, ασφαλώς, και πολιτικές διαστάσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση, πράγμα που εκείνος απέφυγε να κάνει, βοηθούσης και της συντριπτικής πλειονότητας των μέσων ενημέρωσης...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL