Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Γεροβασίλη προς Ν.Δ.: / Γεροβασίλη προς Ν.Δ.: "Το τζάμπα πέθανε, κ. Μητσοτάκη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γεροβασίλη προς Ν.Δ.: / Γεροβασίλη προς Ν.Δ.: "Το τζάμπα πέθανε, κ. Μητσοτάκη"

Τα βέλη της προς τη Νέα Δημοκρατία έστρεψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χθες σημειώνοντας ότι “Αφού δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, κάνουν, ακόμα και την ύστατη ώρα, ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μειώσουν το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες προς όφελος των καναλαρχών και σε βάρος του Δημοσίου”. Στην ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει ότι “Δεν φτάνει που επί 27 χρόνια δεν ζήτησαν ούτε ευρώ για τη χρήση των δημοσίων συχνοτήτων, έχουν τώρα το θράσος, την ώρα που η δημοπράτηση των αδειών βρίσκεται επιτέλους σε εξέλιξη, να υπόσχονται άνοιγμα των συχνοτήτων, επιδιώκοντας έτσι να επηρεάσουν το ύψος των προσφορών”. “Ας υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Μητσοτάκη ότι το τζάμπα πέθανε”, σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού πρώτα διερωτάται αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός, η Ν.Δ. άραγε “πού θα βρει το ποσόν, που σήμερα θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία, για να το επιστρέψει στους καναλάρχες, την στιγμή, μάλιστα, που χρωστά πάνω από 210 εκατομμύρια από τα θαλασσοδάνεια”.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διερωτήθηκε τι σημαίνει από πλευράς Ν.Δ. η μη αναγνώριση του διαγωνισμού: “Τι εννοούμε; Ότι αν αύριο, ας πούμε, έρθει η Ν.Δ και ακυρώσει τον διαγωνισμό, σε αυτούς που έχουν πληρώσει και έχουν πάρει τις άδειες θα τους δώσει τα χρήματα πίσω;”.

Στην ίδια συνέντευξη δε η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει πως η Ν.Δ. “Θα πρέπει να μη συγκαλύπτει το προηγούμενο καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας θα το έλεγα ή στα όρια της νομιμότητας για κάποια σημεία, αλλά σε κάθε περίπτωση ένα αυθαίρετο τηλεοπτικό τοπίο”. Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι “Η στάση της η Ν.Δ. όλο αυτό το διάστημα, νομίζω ότι δείχνει πως προσπαθεί να τορπιλίσει αυτό τον διαγωνισμό, λέγοντας και διαδίδοντας ακόμα και ψευδείς πληροφορίες”. Επίσης, ζήτησε η Ν.Δ. να κάνει και κριτική για το παρελθόν, “Να μας απαντήσει δηλαδή αν αναγνωρίζει και αν αποδέχεται εκείνη την ανομία και σήμερα την καλώ να αλλάξει θέση”.

Επιπλέον, η Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τη Ν.Δ. να αλλάξει τη στάση της και να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί 'μη νομιμοποίησης' της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών εκφράζουν την αγωνία της Ν.Δ. για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα”. Τέλος, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μίλησε για αδιάβλητη διαδικασία. «Όλα θα γίνουν με τον πιο νόμιμο τρόπο» διαβεβαίωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL