Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Ολ. Γεροβασίλη: "Στόχος, η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ το επόμενο διάστημα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολ. Γεροβασίλη: "Στόχος, η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ το επόμενο διάστημα"

“H κυβέρνηση εργάστηκε ώστε για τη συντριπτική πλειονότητα να μην αυξηθεί ή και να ελαττωθεί ο φόρος”, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας στις επιθέσεις αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για “δικαιότερη κατανομή των φόρων” προσθέτοντας ότι το 92% των φορολογουμένων θα έχει λιγότερο, ίδιο ή καθόλου φόρο και κάποιοι από αυτούς θα έχουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ έως 10 ευρώ.

Αναφερόμενη στις προ μηνών δυσοίωνες εκτιμήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε σχέση με τον φόρο αυτόν τόνισε ότι “όλη αυτή την καταστροφή σήμερα δεν την είδαμε”. Προϊδέασε δε για αλλαγές και αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, καθώς δήλωσε πως «αυτός είναι ο στόχος και θα γίνει, στο επόμενο διάστημα, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω το πότε ακριβώς”.

Επιμένει να βλέπει απάτη και ψεύδη η αντιπολίτευση

Πάντως δριμείες ήταν οι επιθέσεις για το θέμα αυτό από την αντιπολίτευση και εχθές. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός “παίρνει επάξια το χρυσό μετάλλιο ψεύδους και πολιτικής εξαπάτησης”, αφού “δεσμευόταν να τον καταργήσει και τώρα έρχεται βαρύτερος για εκατομμύρια Έλληνες”. Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ έκανε λόγο για "βάρβαρο κι άδικο χαράτσι που διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.”.

Ο τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, αφού αναφέρει ότι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. δεσμεύτηκαν για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, “όχι μόνο τον εισπράττουν για δεύτερη φορά, αλλά καίγονται για την εισπραξιμότητά του προκειμένου να απομακρύνουν τον εφιάλτη του 'κόφτη'”. “Η ιστορία του ΕΝΦΙΑ είναι μια πρωτοφανής πολιτική απάτη με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα - Καμμένο και κομπάρσους τους θλιβερούς χειροκροτητές τους. Αυταπάτη είναι το όνειρο του θιάσου να μακροημερεύσει στην εξουσία” καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό αλλά και στην "Αυγή" ("εφημερίδα του συριζαϊκού λαϊκισμού") καταγγέλλοντας τη δημοσίευση επώνυμου άρθρου με τίτλο "Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ". Η Δημοκρατική Αριστερά ζητά από την κυβέρνηση “να σταματήσει τις 'μπακαλίστικες' ταχυδακτυλουργίες όπου οι συντελεστές επιβάρυνσης μειώνονται, αλλά ο φόρος και τα συνολικά έσοδα αυξάνονται”. Η ΛΑΕ ζήτησε την άμεση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL