Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Μήνυμα Ν. Παππά από τη Βουλή: / Μήνυμα Ν. Παππά από τη Βουλή: "Να ανασκευάσει η Ν.Δ. και να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα Ν. Παππά από τη Βουλή: / Μήνυμα Ν. Παππά από τη Βουλή: "Να ανασκευάσει η Ν.Δ. και να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό"

Καθαρό μήνυμα προς όλους ότι θα επικρατήσει η νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο έστειλε χθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή κάλεσε τη Ν.Δ. να ανασκευάσει και να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

"Τρόπος για υπέρβαση της νομιμότητας δεν υπάρχει και κανείς να μην προκαλεί την τύχη του. Οι νόμοι ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως τσέπης, ονόματος και ενδόξου παρελθόντος ή μέλλοντος. Όποιος νομίζει ότι τρομοκρατώντας δημόσιους λειτουργούς μπορεί να παρακάμψει τη διαδικασία αδειοδότησης μετά από 30 χρόνια πλανάται πλάνην οικτράν" υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Έσοδα 50 εκατ. από τέλη συχνοτήτων και φόρο διαφημίσεων μέσα στο 2015

Δείγμα της επιβολής της νομιμότητας είναι ότι από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ για το τέλος χρήσης συχνοτήτων και τον φόρο διαφημίσεων, "δύο ψηφισμένους φόρους που δεν καταλογίζονταν", όπως σημείωσε ο Ν. Παππάς.

Απευθυνόμενος στη Ν.Δ. ο υπουργός την κάλεσε "να ανασκευάσει, να ανακαλέσει τη γραμμή ακύρωσης του διαγωνισμού" και αναρωτήθηκε πώς η Ν.Δ. θα ακυρώσει τις άδειες: "Για να τις δώσει σε ποιους; Θα επαναφέρει αυτό το καθεστώς; Να ανακαλέσει και να πει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Να μιλήσει για τις αποφάσεις του ΣτΕ, που λέει ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού".

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στον προκάτοχό του Θοδωρή Ρουσόπουλο, ο οποίος ήταν επικριτικός για τον διαγωνισμό. "Έχουν πάρει το ξίφος και μας επιτίθενται. Τους καλώ να τιμήσουν το παρελθόν τους, να εξηγήσουν γιατί δεν έγινε διαγωνισμός επί των ημερών τους. Τους πίεσε κάποιος; Τους έβαζε τρικλοποδιές; Τους απείλησε;" ρώτησε ο υπουργός.

Ν. Νικολόπουλος: "Οι νεοδημοκράτες νιώθουν ότι τώρα δικαιώνεται ο αγώνας κατά των νταβατζήδων"

"Οι μάχες που ξεκίνησαν επί πρωθυπουργίας Καραμανλή κορυφώνονται. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς νιώθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά οι νεοδημοκράτες, όπως εγώ, ξέρω πως νιώθουν ότι ο αγώνας κατά των νταβατζήδων τώρα δικαιώνεται" τόνισε ο Ν. Νικολόπουλος καλώντας τον Ν. Παππά "να μας πείτε ότι την Τετάρτη δεν θα γελάμε με τα καμώματά τους. Θέλουμε να μας κάνετε περήφανους, να πετύχετε εκείνο που δεν πέτυχε η κυβέρνηση Καραμανλή, και αφήστε τον Κυριάκο, ο λαός καταλαβαίνει, βλέπει τους φίλους του".

ΕΡΤ: μηνυτήρια αναφορά για την κλοπή εικόνας από τον ΣΚΑΪ

Ο Ν. Νικολόπουλος ρώτησε για τον ΣΚΑΪ, που τον Δεκαπενταύγουστο έκλεψε την εικόνα της ΕΡΤ από την Τήνο, λέγοντας ότι "σήμερα ένας που κλέβει την εικόνα της Μεγαλόχαρης είναι υποψήφιος" στον διαγωνισμό. Ρώτησε δε αν ισχύουν οι εγγυητικές επιστολές Αλαφούζου, αφού του έγινε κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας για εμπλοκή σε φοροδιαφυγή.

"Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι πάρα πολύ αυστηρές, όλα έχουν εξεταστεί ενδελεχώς" απάντησε ο Ν. Παππάς ανακοινώνοντας ότι η ΕΡΤ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του ΣΚΑΪ καθώς "πρόκειται για εξόφθαλμη κλοπή που προσβάλλει την περιουσία της ΕΡΤ". "Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι πως, όταν πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ζήτησαν και τα ρέστα" πρόσθεσε ο Ν. Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL