Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ν. Παππάς, Χρ. Σπίρτζης: / Ν. Παππάς, Χρ. Σπίρτζης: "Αλλάζει η σύμβαση με την Digea"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς, Χρ. Σπίρτζης: / Ν. Παππάς, Χρ. Σπίρτζης: "Αλλάζει η σύμβαση με την Digea"

Μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ανοίγει ο δρόμος για να επανεξεταστεί και η σύμβαση με την Digea, υπογράμμισαν χθες στη Βουλή οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

"Υπήρξε μία μεθόδευση. Τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους για τη σύμβαση αυτή" τόνισε ο Ν. Παππάς, ενώ ο Χρ. Σπίρτζης υπενθύμισε ότι η υπόθεση έχει σταλεί εδώ και ένα έτος στη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε πως "όταν ολοκληρώσει ο εισαγγελέας την έρευνα που κάνει, ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα κάνουμε και εμείς αυτό που πρέπει".

"Η υπόθεση αυτή θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες" τόνισε ο υπουργός Υποδομών απαντώντας στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Κόκκαλη. Και ο υπουργός Επικρατείας συνέκρινε, απευθυνόμενος στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, τον διαγωνισμό για την Digea με αυτόν για τις τηλεοπτικές άδειες: "Τι να συγκρίνει κανείς; Τον διαγωνισμό για την Digea που άφηνε έως και μονοπρόσωπες εταιρείες να μετέχουν; Που παραβίαζε την αρχή που όλοι θέλουμε να τηρείται, να μην είναι ο πάροχος προγράμματος και πάροχος περιεχομένου;" αναρωτήθηκε.

Ο Χρ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε πως, όταν ο εισαγγελέας καταλήξει, "θα δούμε τη διόρθωση της υπουργικής απόφασης που βγήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με μόνο στόχο να έχει χαμηλό κόστος ο ένας και μοναδικός διαγωνιζόμενος. Γιατί έτσι στήνονταν οι διαγωνισμοί".

"Έγινε όργιο διαγωνιστικών διαδικασιών. Ο φάκελος έχει ανοίξει και τα έχουμε καταθέσει στον εισαγγελέα πριν από ένα χρόνο. Ο διαγωνισμός έχει διαδικασίες που, αν τις τηρούσαμε εμείς, θα ήμασταν αλλού. Υπάρχουν πλημμέλειες και παραλείψεις, ενέργειες μελών της ΕΕΤΤ για να μην αποκλειστεί η μία εταιρεία που συμμετείχε" υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών σημειώνοντας ότι το ένα τρίτο του εύρους των συχνοτήτων δόθηκε στην κινητή τηλεφωνία και φέρνει έσοδα 300 εκατ., ενώ στην Digea δόθηκε διπλάσιο εύρος και φέρνει έσοδα 18 εκατ. ευρώ.

Τον "αποικιοκρατικό χαρακτήρα" της σύμβασης ανέδειξε ο Β. Κόκκαλης θέτοντας το ζήτημα των περιφερειακών σταθμών που υποχρεώνονται να πληρώνουν πολλά στην Digea. "Λεηλατούν τα περιφερειακά κανάλια" συμφώνησε ο υπουργός Υποδομών κατηγορώντας τον πρ. γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαο Δασκαλάκη, επί σειρά ετών κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., ότι "έδωσε εντολή να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με 156 σημεία εκπομπής για την Digea, παρά το ότι η μελέτη είχε εκατοντάδες σημεία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL