Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Η Ν.Δ. τιμώρησε με αργία ολυμπιονίκη μας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. τιμώρησε με αργία ολυμπιονίκη μας!

«Άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα! Συγχαρητήρια, Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, μας κάνατε περήφανους» έγραφε στο Twitter στις 18 Αυγούστου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απονέμοντας έτσι τα εύσημα στους χάλκινους ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας.

Κανονικά όμως, μαζί με τα συγχαρητήρια, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα όφειλε και μια συγγνώμη στον Παναγιώτη (Τάκη) Μάντη, γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά, της οποίας ηγετικό στέλεχος διετέλεσε ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ., είχε θέσει τιμωρητικά σε αργία τον κορυφαίο αθλητή, στερώντας του κατ’ ουσία τη δυνατότητα για απρόσκοπτη προετοιμασία για τους αγώνες.

Ο κορυφαίος ιστιοπλόος μας είναι δημόσιος υπάλληλος, υπάλληλος της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών (η σημερινή ηγεσία του οποίου τον βράβευσε άμα τη επιστροφή του από το Ρίο). Ο αθλητής όμως, στην προσπάθειά του να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τους άλλους αγώνες που μεσολάβησαν την τελευταία τριετία, ζήτησε από την υπηρεσία του, το υπουργείο Εσωτερικών εν προκειμένω, τη δυνατότητα να αθλείται. Ζήτησε δηλαδή μια διευκόλυνση.

Φευ όμως, σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης Σαμαρά και δη κάτω από τη λαιμητόμο του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν έβλεπε ανθρώπους, παρά μόνο αριθμούς, τέτοιου είδους αιτήματα όχι μόνο απορρίπτονταν, αλλά τιμωρούνταν συν τοις άλλοις οι αιτούντες.

Μέσα στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο, το αίτημα του Π. Μάντη είχε ως απάντηση να του επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της επίπληξης και εν συνεχεία της αυτοδίκαιης αργίας, το καλοκαίρι του 2013 (με υπουργό Εσωτερικών, τον Γιάννη Μιχελάκη), ποινή που δεν άρθηκε παρά ενάμιση χρόνο αργότερα (!), τον Δεκέμβριο του 2014, λίγο πριν από τις εθνικές κάλπες δηλαδή. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο σημερινός χάλκινος ολυμπιονίκης βρέθηκε σε δεινή θέση.

Ενδεικτικές του κλίματος που καλλιεργούσε η Ν.Δ. ήταν οι δηλώσεις που είχε κάνει σε ανύποπτο χρόνο, στις 6 Σεπτεμβρίου 2013, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν, έπειτα από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, είχε διαμηνύσει ότι δεν γίνεται να εξαιρεθούν από το καθεστώς διαθεσιμότητας οι αθλητές που πέτυχαν διεθνείς διακρίσεις με τα εθνικά χρώματα και, ανάμεσά τους, ακόμη και οι ολυμπιονίκες!

Τούτων δοθέντων, δεν θα ήταν υπερβολικό να πει κανείς ότι το συγχαρητήριο μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη προς τον Π. Μάντη και τους άλλους ολυμπιονίκες δεν είναι παρά ένα... μνημείο υποκρισίας! Τα μετάλλιά τους τα θέλουμε, να φωτογραφηθούμε μαζί τους επίσης, αλλά να τους δίνουμε καμιά άδεια να προετοιμάζονται, αυτό απορρίπτεται ασυζητητί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL