Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Π. Ρήγας: Χρειαζόμαστε ένα κόμμα με ενιαία άποψη που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Χρειαζόμαστε ένα κόμμα με ενιαία άποψη που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να αποκτήσει μια άλλη μορφή και να γίνει ένα κόμμα με ενιαία άποψη, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής, εξέφρασε μιλώντας στον «105,5 στο Κόκκινο» ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος Π. Ρήγας.

Ο Π. Ρήγας έθεσε ως προταγματικό στόχο του συνεδρίου τη ρητή διατύπωση της θέσης ότι οι αποφάσεις του τελευταίου χρόνου ήταν «συνειδητές» και πάρθηκαν με γνώμονα την αριστερά και την κοινωνία.

Ανέφερε ότι παρά τις αποχωρήσεις μελών και στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα περισσότερα μέλη από όσα είχε στο 1ο Συνέδριο, αλλά επιφυλάχτηκε να δώσει αριθμούς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο γίνεται μια συλλογική προσπάθεια, καθώς κανείς δεν έχει εμπειρία μιας ανάλογης κατάστασης που συνδυάζει οικονομική και πολιτική κρίση, κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη και ταυτόχρονα κυβερνητική διαχείριση, ενώ χαρακτήρισε την προσωπική του σχέση με την αριστερά «ερωτική», αφού «διαφορετικά δεν θα μπορούσε να υπάρχει».

Τοποθετούμενος σχετικά με τις οργανωμένες τάσεις, παρατήρησε ότι τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίον είναι γραμματέας, αυτές συνεδριάζουν ανοιχτά, ενώ όλες οι αποφάσεις έχουν παρθεί ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία. Στάθηκε επίσης στη νεολαία, λέγοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Σχολιάζοντας τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα λαϊκά στρώματα, τόνισε ότι κερδήθηκε η μάχη της δημόσιας παρουσίας των μελών, των στελεχών, των βουλευτών και των υπουργών, με μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν. Ανέφερε ότι «στην αρχή συναντούσαμε στελέχη ''μαγκωμένα'', όχι επειδή διαφωνούσαν με την πολιτική μας», αλλά λόγω της παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ.

Πρόσθεσε ότι «οδηγούμαστε σε ένα συνέδριο αναστοχασμού με το βλέμμα στο μέλλον» και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος στην κοινωνία, δεδομένου ότι η ηγεμονία των θέσεων είναι δεδομένη. Το κόμμα, τόνισε ο κ.Ρήγας, πρέπει να αντιστοιχηθεί με την κοινωνία και όχι μόνο αριθμητικά. 

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα των Σερρών, ανέφερε ότι ο αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Τάπας δεν κέρδισε τον διαγωνισμό που διεύθυνε η κόρη του, αλλά ότι σε κάθε περίπτωση ζητήθηκε και παραδόθηκε η παραίτησή του δεδομένου ότι η συμπεριφορά του δεν συνάδει με τις ηθικές αρχές της αριστεράς. Αναρωτήθηκε δε αν θα κάνει κάτι ανάλογο ο Κυρ. Μητσοτάκης σχετικά με την υπόθεση του Κήρυκα των Χανίων, ενώ έκανε λόγο για «άθλια δημοσιεύματα», αναφερόμενος σε σημερινό σχόλιο των Νέων.

Πηγή: Στο Κόκκινο

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000041009/P-Rigas

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL