Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Καταγγελίες Αλαφούζου χωρίς στοιχεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελίες Αλαφούζου χωρίς στοιχεία

Ατεκμηρίωτες καταγγελίες κατά πάντων, τις οποίες μετά υποχρεώθηκε να ανασκευάσει, έκανε ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων. Ο Γ. Αλαφούζος -πρώτος ιδιοκτήτης ΜΜΕ που κλήθηκε ως μάρτυρας- εμφανίσθηκε ως πολιτικά διωκόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ (!), ουσιαστικά παραδέχθηκε την κακή λειτουργία του μιντιακού συστήματος με δανειοδοτήσεις "πέρα πάσης λογικής", ενώ επιτέθηκε ονομαστικά σε όλους τους ανταγωνιστές του που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πολιτικά διωκόμενος ο ΣΚΑΪ!

Ωστόσο, μίλησε χωρίς στοιχεία, γεγονός που προκάλεσε τις επικρίσεις των βουλευτών. Υποστήριξε ότι δέχεται "πολιτική δίωξη" από τον ΣΥΡΙΖΑ: "Θεωρώ ότι διωκώμεθα. Δεν είναι πρώτη φορά που υφιστάμεθα πολιτική δίωξη. Το ίδιο συνέβη και την περίοδο Μητσοτάκη". Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι στελέχη του γραφείου Παππά είναι στον φάκελο Καλογρίτσα. Μετά αναγκάστηκε να ανακαλέσει και είπε ότι πρόκειται για τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη. Όταν και αυτό διαψεύστηκε υποχρεώθηκε σε νέα ανασκευή...

Αμέσως, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας έκανε πολιτική δήλωση ότι πολιτική δίωξη κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο ΣΚΑΪ, όπως φάνηκε στις εθνικές εκλογές και στο δημοψήφισμα. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμελλος του ζήτησε να ανακαλέσει. Ο Γ. Αλαφούζος αρνήθηκε, προβάλλοντας ως "απόδειξη" της δίωξης ότι "υπάρχει μια γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης που τη μεταφέρει στις τράπεζες να μη χρηματοδοτούν ΜΜΕ, εκτός από δύο - τρεις περιπτώσεις". "Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν οποιονδήποτε νομίζουν ότι δεν είναι αρεστός στην κυβέρνηση. Στις τράπεζες υπάρχουν ανώτατα και κατώτερα στελέχη. Αυτοί που συμμετέχουν σε επιτροπές και διώκονται..." είπε. "Ποιος διώκεται;" επέμεινε ο Σ. Φάμελλος. "Είναι υπό εισαγγελική έρευνα" διευκρίνισε ο Γ. Αλαφούζος. "Το ανακαλείτε και αυτό; Σήμερα είναι η ημέρα των ανασκευών" επανήλθε ο Σ. Φάμελλος. "Όταν ερευνάται, είναι μία δίωξη. Υπάρχει φόβος στις τράπεζες, φοβούνται να υπογράψουν" εκτίμησε ο Γ. Αλαφούζος, θεωρώντας ότι "Στον τραπεζικό κλάδο υπάρχει γενικός φόβος για χρηματοδότηση μη αρεστών επιχειρήσεων". "Αν υπάρχει παρέμβαση εις βάρος σας, θα θέλαμε να το ξέρουμε" του είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής και ο Γ. Αλαφούζος υποστήριξε πως "Ο περιορισμός των αδειών σε τέσσερις συνιστά ακραίο διωγμό σε βάρος μας".

"Αν ο ΣΚΑΪ δεν πάρει άδεια", είπε ο Γ. Αλαφούζος, "θα συνεχίσουμε να εκπέμπουμε κανονικά. Θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και θα εκπέμψουμε μέσω Διαδικτύου. Νομίζω ότι θα έχουμε και μεγαλύτερη τηλεθέαση".

Ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, εκτός του δικού του, δεν πληρώνουν δόσεις για δάνεια που δόθηκαν "πέραν πάσης λογικής", ελέγχονται δικαστικά για "άδηλους πόρους" και παραδέχθηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια "υπήρχε πολιτική σχέση των κυβερνήσεων και ΜΜΕ".

Όσον αφορά τους ανταγωνιστές του, ο Γ. Αλαφούζος "είχε μια καλή κουβέντα" για όλους.

- Mega: Απολάμβανε την εύνοια των κυβερνήσεων, "κανείς δεν το κυνήγησε για τα χρέη του".

- Β. Μαρινάκης: "Μακάρι να μην τον είχα γνωρίσει ποτέ, μετάνιωσα για τη συνεργασία", αν και ήταν "συνεπής μέτοχος". Τον Βαγγέλη Μαρινάκη του τον γνώρισε ο τότε διοικητής της Εθνικής Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Ο Μαρινάκης του γνώρισε τους καταζητούμενους σήμερα πατέρα και γιο Κυριακίδη και τη δικηγόρο Σκούρα, τους οποίους είχε στο Δ.Σ. του ΣΚΑΪ.

- Καλογρίτσας: "Ο πατέρας Καλογρίτσας χρωστά στο Δημόσιο, διοχέτευσε την περιουσία στον γιο" που πήρε εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Αττικής έχοντας αναλάβει τον δρόμο Πάτρα – Ολυμπία με κατάτμηση. "Αυτό είναι στοιχείο διαπλοκής για εμένα".

- Φ. Βρυνώνης (Έψιλον): Δραστηριοποιείται "με μαύρα χρήματα", "είναι κάτοικος Αλβανίας και έχει ΑΦΜ Αλβανίας".

- Ιβ. Σαββίδης: Στελέχη του γραφείου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου βρίσκονται στον φάκελο Σαββίδη για τις τηλεοπτικές άδειες – που πάντως έχει απορριφθεί από τον διαγωνισμό.

- Alter: "Παράνομα και υπερβολικά" τα δάνεια που δόθηκαν και τα πλήρωσε όλη η αγορά.

Οφειλές: 39,5 εκατ. ευρώ

Στο στόχαστρο του Γ. Αλαφούζου βρέθηκε και η Εθνική Τράπεζα, από την οποία έχει δάνεια άνω των 100 εκατ. ευρώ: "Αρνούμαι κάθετα και απόλυτα ότι η Εθνική μας έχει στηρίξει. Είναι μία επιχειρηματική σχέση". "Δεν είναι συνεπής. Δεν έχει πίστη" είπε επειδή καθυστέρησε να του εγκρίνει χρηματοδότηση, ενώ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται με ελληνικές τράπεζες μόλις αποπληρωθούν τα δάνειά του στην Εθνική.

Σημειώνεται ότι ο ΣΚΑΪ στις 4 Ιουλίου 2016 οφείλει 39,5 εκατ. ευρώ:

- Εθνική: 30.944.620 ευρώ.

- Εθνική: 6.802.000 προσωπικό δάνειο του Γ. Αλαφούζου "για την ταμειακή ενίσχυση" του ΣΚΑΪ.

- Πειραιώς: 983.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο Γ. Αλαφούζος ισχυρίστηκε ότι το σύνολο των οφειλών είναι 28.451.000 ευρώ. Αποκάλυψε δάνειο 2,5 εκατ. στον Μελωδία που αποπληρώθηκε, ενώ έχουν προεξοφληθεί,
- μέρος της σύμβασης με τον ΟΤΕ που είναι σήμερα 5 εκατ. τον χρόνο (ο ΣΚΑΪ είναι ο παραγωγός του αθλητικού προγράμματος).

- Μέρος της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ, που είναι σήμερα 4 εκατ. (ο ΣΚΑΪ παράγει το πρόγραμμα των κληρώσεων του ΟΠΑΠ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL