Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Χ. Καφαντάρη: Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις συμφωνίες TTIP και CETA
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Καφαντάρη: Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις συμφωνίες TTIP και CETA

"Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής για την σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, που θα εξετάσει τις διατλαντικές εμπορικές συμφωνίες Ε.Ε. με τις ΗΠΑ και τον Καναδά (TTIP, CETA) είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στην επιτροπή αυτή θα εξεταστούν πλευρές των εν λόγω συμφωνιών, καθώς και οι επιπτώσεις τους, με συμμετοχή, εκτός των κοινοβουλευτικών κομμάτων και φορέων, παραγόντων, κοινωνικών, επιστημονικών και κινηματικών, που συμμετέχουν στα κινήματα αποτροπής των εν λόγω συμφωνιών".

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις διατλαντικές εμπορικές συμφωνίες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, η οποία τόνισε επίσης πως έχει ανοιχτά εναντιωθεί σε αυτές, λέγοντας πως έχει "επισημάνει τους κινδύνους για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη διαφάνεια συνολικά για όλη την Ευρώπη, πως με τις εν λόγω συμφωνίες πλήττονται τα δημοκρατικά δικαιώματα, η επισιτιστική μας δυνατότητα, οι θέσεις εργασίας και συνολικά το Περιβάλλον".

"Θεωρώ, ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης των ελλήνων πολιτών σχετικά και υφίσταται ανάγκη δημιουργίας –ανάπτυξης ενός δυναμικού κινήματος αποτροπής . Ήδη, μια σειρά Δήμοι ανά τη χώρα έχουν κηρύξει τις περιοχές τους ως «ελεύθερες ζώνες» από τις εν λόγω συμφωνίες", αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ κλείνει τη δήλωσή της, λέγοντας ότι "μετά το πέρας των εργασιών της ειδικής αυτής κοινοβουλευτικής επιτροπής (στην οποία συμμετέχω ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου), θεωρώ απαραίτητο το Ελληνικό Κοινοβούλιο να συζητήσει σε ολομέλεια το θέμα και να παρθούν σχετικές αποφάσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL