Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Τηλεοπτικές άδειες: Λήγει η περίοδος των ενστάσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεοπτικές άδειες: Λήγει η περίοδος των ενστάσεων

Περιθώριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχει δοθεί προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες να καταθέσουν προδικαστικές ενστάσεις κατά της απόφασης έγκρισης του πρακτικού προεπιλογής. To Mega, η Dimera Media Investments Limited του Ιβάν Σαββίδη και η κυπριακή ITV CP είναι οι τρεις υποψήφιοι που βγήκαν εκτός διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Dimera και η ITV, σε περίπτωση που καταθέσουν τις ενστάσεις τους, οι λόγοι για τους οποίους απερρίφθησαν από την επόμενη διαδικασία μπορεί να θεραπευτούν. Αντίθετα, πολύ δύσκολα περιγράφονται τα πράγματα για το Mega, καθώς θεωρείται περίπου αδύνατον να γίνει εφικτό να θεραπευτούν και οι 25 λόγοι που περιλαμβάνονται στο σκεπτικό για την απόρριψή του.

Εντούτοις, να σημειωθεί πως αναμένεται να υπάρχουν προσφυγές και από τρίτο διαγωνιζόμενο κατά άλλου που έχει περάσει στη δεύτερη φάση. Εκεί αναμένεται να δοθεί μάχη, αφού η εικόνα που υπάρχει είναι πως κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το δικαίωμά του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων που έχουν άμεση γνώση των προθέσεων των συμμετεχόντων, αναμένονται σκληρές ενστάσεις από την πλευρά του ΑΝΤ1 της οικογένειας Κυριακού και του Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά. Πάντως, μέχρι την Παρασκευή δεν είχαν κατατεθεί ενστάσεις ούτε από πλευράς απορριφθέντων, ούτε από πλευράς ανταγωνιστών.

Στην περίπτωση που τηρηθούν τα προγράμματα και δεν υπάρξουν οι μικρές καθυστερήσεις που δεν μπορεί να αποκλειστούν σε τέτοιους διαγωνισμούς, τότε αναμένεται η 12η Αυγούστου να είναι η... Super Παρασκευή για τον διαγωνισμό. Εκείνη την ημέρα όσοι καταφέρουν να εισέλθουν στην τελική ευθεία για να πάρουν μία από τις τέσσερις άδειες θα δώσουν τη μεγάλη μάχη της δημοπρασίας. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί για καθεμία από τις άδειες στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Η μέθοδος που θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, όπως επισημαίνεται από κυβερνητικά στελέχη, είναι αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη. Η ίδια μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν χωρίς να υπάρξουν προβλήματα από την ΕΕΤΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL