Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Κυρ. Μητσοτάκης: Ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυρ. Μητσοτάκης: Ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών (Video)

Έντονα γέλια προκάλεσε στην Ολομέλεια η αποστροφή του Κυρ. Μητσοτάκη ότι υπήρξε αντιστασιακός επί χούντας: “Σέβομαι και τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς κόντρα στον φασισμό και στη δικτατορία. Δεν ήσασταν οι μόνοι που πολεμήσατε. Εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη χούντα και πέρασα τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής μου στην εξορία”.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Βουλής προσωπικά επεδίωξαν να δημιουργήσουν μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή για να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι.

Ο Νίκος Βούτσης πήρε τον λόγο και μίλησε για  “πολιτική αθλιότητα”  ορισμένων στελεχών της Ν.Δ. σε συνεργασία με “παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας” που έγινε εις βάρος του και υιοθέτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Ως άτομα και ως παράταξη έχουμε δώσει δεκαετίες αγώνες και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά αγώνες ενάντια στον φασισμό και στους εκπροσώπους του. Και το ότι δεν έχουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στους αγώνες αυτούς οφείλεται και όχι στη δική σας ατζέντα, που τους έφερε εδώ μέσα. Η Αριστερά ουδέποτε συναλλάχθηκε με τον φασισμό. Να σας γίνει μάθημα. Οι δικές σας αντιλήψεις δημιουργούν ρατσισμό, ξενοφοβία, ομοφοβία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, σε ασυνήθιστα υψηλή για τον ίδιο ένταση, προκαλώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του αν έχει επιχειρήματα να υποστηρίξει τη θέση του. Επισήμανε δε ότι “εκ των πραγμάτων φαίνεται ποιες δυνάμεις συμπορεύονται με ποιες δυνάμεις” για την αποτροπή της απλής αναλογικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL