Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Μουζάλα / Συγγνώμη σε ποιον;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Μουζάλα / Συγγνώμη σε ποιον;

Έντονη κριτική άσκησε χθες η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την επιλογή του να ζητήσει συγγνώμη την Τετάρτη από τον Νίκο Δένδια σχετικά με τα προαναχωρησιακά κέντρα.

Σε ανακοίνωση της Νεολαίας με τίτλο “Συγγνώμη σε ποιον; Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Μουζάλα”, υπογραμμίζεται ότι “ο Νίκος Δένδιας έχει συνυφανθεί με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά: με το όργιο καταστολής και αυταρχισμού. Η υπουργία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «Ξένιο Δία», τις επιχειρήσεις «σκούπα» μεταναστών και προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Έβρο, με τους βασανισμούς των 15 αντιφασιστών συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ (η καταγγελία των οποίων είχε λάβει διεθνή χαρακτηριστικά), με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης της Αμυγδαλέζας και άλλων κέντρων κράτησης, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε όποιον -φοιτητή ή εργαζόμενο, άνεργο ή μετανάστη- τολμούσε να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να σηκώσει κεφάλι”. “Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε οποιονδήποτε λόγο για να ζητήσουμε συγγνώμη από τον προαναφερθέντα” καταλήγει η Νεολαία.

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του για τις συνθήκες στα προαναχωρησιακά κέντρα και χρειάσθηκε να γίνω υπουργός για να μάθω ότι υπήρχε εμπλοκή με το Ελεγκτικό συνέδριο και με τα οικονομικά και δεν έφταιγε ο Ν. Δένδιας, δεν υπήρχαν λεφτά για να καλυτερέψουν οι συνθήκες εκεί. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα...» είχε πει συγκεκριμένα την Τετάρτη, μιλώντας στο “Βήμα FM” ο Γιάννης Μουζάλας.

“Τιμά τον κ. Μουζάλα η συγγνώμη που ζήτησε, οφείλω να αναγνωρίσω πως δεν είναι σύνηθες ένας υπουργός ή πολιτικός να έχει το θάρρος να το κάνει” είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον “Real FM”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL