Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Με τα βλέμματα στραμμένα στον εκλογικό νόμο και μετά τον απόηχο του Brexit συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την ώρα, έχουν ολοκληρωθεί οι ομιλίες των στελεχών και θα ακολουθήσουν οι ψηφοφορίες για την έγκριση των θέσεων  που θα κατατεθούν στις Οργανώσεις Μελών για τον προσυνεδριακό διάλογο, καθώς και των τροπολογιών και των προσθηκών επί των θέσεων αυτών.

Επίσης, η Κ.Ε. θα πρέπει να αποφασίσει για την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου (πιθανόν 6-9 Οκτωβρίου), να εγκρίνει τον κανονισμό λειτουργίας του και 10 αλλαγές που προτείνει η Επιτροπή Καταστατικού (ριζική αλλαγή του καταστατικού θα εξεταστεί σε επόμενο συνέδριο.

Μιλώντας στην Κ.Ε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης του κόμματος ως προϋπόθεση επιτυχίας του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ορισμένες φορές η Αριστερή κυβερνησιμότητα κατανοείται ως κάτι δεδομένο. Δεν είναι όμως απλώς ένα πλοίο που μπαίνει στη θάλασσα έτοιμο να ταξιδέψει, αλλά είναι κάτι που δημιουργείται εν πλω μέσα από διαρκείς προσπάθειες και διόρθωση λαθών. Είναι μια διαδικασία μάθησης και η οργάνωση της μάθησης δεν πρέπει να γίνεται σε κλειστά γραφεία, αλλά έξω στην κοινωνία. Εάν θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και όχι στις τάσεις. Να κάνουμε το κόμμα κέντρο λήψης των αποφάσεων», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Γ. Δραγασάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε από την κυβέρνηση ειλικρίνεια. Συγκεκριμένα, είπε: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να συμπεριφέρεται με εξαντλητική ειλικρίνεια. Λέγοντας τα πράγματα στον κόσμο όπως ακριβώς είναι.  Δεν έχουμε την πατρότητα του προγράμματος που εφαρμόζουμε. Αυτό που καταφέραμε είναι το καλύτερο δυνατό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL