Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Ανοικτός σε περαιτέρω διάλογο για τον εκλογικό νόμο ο Στ. Θεοδωράκης: / "Έχουμε ευθύνη να μην μεταθέτουμε τα σημερινά προβλήματα στο μέλλον"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοικτός σε περαιτέρω διάλογο για τον εκλογικό νόμο ο Στ. Θεοδωράκης: / "Έχουμε ευθύνη να μην μεταθέτουμε τα σημερινά προβλήματα στο μέλλον"

Ανοιχτός στον διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου εμφανίστηκε ο Στ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Παρότι δήλωσε ότι δεν έλαβε πλήρες σχέδιο από την κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός “αναζητεί την κοινή συνισταμένη ανάμεσα σε αυτά που θα πουν οι πολιτικοί αρχηγοί”, πρόσθεσε ότι “θα δούμε τις επόμενες μέρες τις αποφάσεις του”.

Εξερχόμενος του Μ. Μαξίμου είπε ότι “η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο μάλλον ήταν εύκολη γιατί το Ποτάμι ήταν το μόνο κόμμα που έχει, από τον Δεκέμβριο, παρουσιάσει μια πλήρη πρόταση εκλογικού νόμου” και πως “είμαστε απόλυτοι σε μερικά πράγματα”. Ο Στ. Θεοδωράκης ανέφερε επιγραμματικά ότι το Ποτάμι λέει “ναι”: στο 3%, στο σπάσιμο των περιφερειών, στην αντικατάσταση του μπόνους των 50 εδρών με ένα μικρότερο και πιο λογικό μπόνους, στην ψήφο των ομογενών.

Επιπλέον, στο ερώτημα αν υπάρχει σύγκλιση με την κυβέρνηση επί του θέματος, απάντησε αρνητικά “γιατί δεν ξέρω τις τελικές προτάσεις της”, για να προσθέσει πάντως ότι “υπάρχει η διάθεση να συζητήσουμε". Μάλιστα, συνέδεσε τη συζήτηση με την περίοδο αναταραχής δεδομένου και του Brexit, για να υποστηρίξει πως “έχουμε ευθύνη απέναντι στις μελλοντικές γενιές να λύνουμε και να μην μεταθέτουμε τα σημερινά προβλήματα στο μέλλον".

"Το βλέπω δύσκολο να υπάρξουν 200 βουλευτές" ανέφερε παραπέμποντας στο ότι με βάση τις δηλώσεις τους οι υπόλοιποι αρχηγοί “βρίσκονται σε αντιδιαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις”. “Νομίζω ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος, όχι επ’ άπειρον αλλά τις επόμενες μέρες, ώστε να δούμε αν θα υπάρξουν συγκλίσεις" τόνισε.

Υποδεχόμενος τον Στ. Θεοδωράκη στο Μ. Μαξίμου, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε “σοκ” την εξέλιξη του βρετανικού δημοψηφίσματος για να τονίσει: “Ή θα κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά για να διορθώσουμε τα λάθη, για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, ή θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, κάτι που θα είναι πολύ αρνητικό για όλους μας". Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι “το Brexit δεν έπεσε από τον ουρανό” και πως “είναι η τελευταία ευκαιρία να δούμε όλοι τις ευθύνες μας", γιατί ευθύνεται “από τη μια ο λαϊκισμός από την άλλη ένα σκληρό γραφειοκρατικό κέντρο" ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL