Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προετοιμάζουν το έδαφος για νέα μείωση συντάξεων

Μία ημέρα μετά τη "βόμβα" Βρούτση για αλλαγή εκ θεμελίων του Ασφαλιστικού, η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής εκπέμπει SOS για νέες περικοπές στις συντάξεις

Κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για νέο "μαχαίρι"

Μία ημέρα μετά τη "βόμβα" Βρούτση για αλλαγή εκ θεμελίων του Ασφαλιστικού, η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής εκπέμπει SOS για νέες περικοπές στις συντάξεις. Παρά το μαχαίρι που έχει ήδη πέσει, επισημαίνεται ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για νέες μειώσεις εξαιτίας της ύφεσης, της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας και των αυξανόμενων ελλειμμάτων των ταμείων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, που δείχνουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει κρυφή ατζέντα και για τις συντάξεις, το ΔΝΤ απαιτεί νέα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με περικοπές αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών για να μειωθεί το κόστος εργασίας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, αίσθηση έχει προκαλέσει μελέτη του Oικονομικού Iνστιτούτου "Levy" για τη ΓΣΕΕ, ότι η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 34% αν δεν αλλάξει το πρόγραμμα σκληρής λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα και εφαρμόζει πειθήνια η κυβέρνηση Σαμαρά.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο