Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου έφυγε από κοντά μας, νικημένος από την επάρατη νόσο ο αγαπημένος μας Σέργιος Χατζηανδρέου. Γεννημένος τον Μάη του 1928 στον Πειραιά, εντάχθηκε από τα δεκατέσσερα του στην...

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου έφυγε από κοντά μας, νικημένος από την επάρατη νόσο ο αγαπημένος μας Σέργιος Χατζηανδρέου. Γεννημένος τον Μάη του 1928 στον Πειραιά, εντάχθηκε από τα δεκατέσσερα του στην Αντίσταση.

Το 1947 εξορίστηκε στον Άη - Στράτη, στη συνέχεια μεταφέρθηκε και βασανίστηκε στη Μακρόνησο, επέστρεψε στον Άη - Στράτη από όπου και αποφυλακίστηκε το 1958.

Μετά την αποφυλάκισή του διετέλεσε διευθυντής του γραφείου της ΕΔΑ δίπλα στον "θείο" του όπως αποκαλούσε τον Ηλία Ηλιού. Ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού στο οποίο και παρέμεινε μέχρι τη διάλυση του το 1987. Την περίοδο της Δικτατορίας κατάφερε να μείνει στην παρανομία μέχρι το 1970 οπού συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού και της Αίγινας.

Τον Αύγουστο του 1974 πρωτοστάτησε στην επανέκδοση της "Αυγής" στην οποία εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής μέχρι το 1987 που συνταξιοδοτήθηκε.

Στην αγαπημένη του Λέλα και στην οικογένεια του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.

"Η Αυγή"

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου Σέργιου Χατζηανδρέου, προσφέρω στην "Αυγή" 500 ευρώ.

Λέλα Καζάντζα

Δείτε όλα τα σχόλια