Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με 74% πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας

Με ποσοστό 74% 1ος πρόεδρος του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας, όταν τον Φεβρουάριο του 2008 είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΝ με ποσοστό 70%. Στο 20% ανήλθαν τα λευκά

Με ποσοστό 74% 1ος πρόεδρος του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας, όταν τον Φεβρουάριο του 2008 είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΝ με ποσοστό 70%. Στο 20% ανήλθαν τα λευκά.

Ειδικότερα για την εκλογή προέδρου, επί συνόλου 3.430 συνέδρων, ψήφισαν 3.412. Οι έγκυρες ψήφοι ήταν 3.344 και οι άκυρες 68.

Έλαβαν: Αλέξης Τσίπρας 2.477 ψήφους (ποσοστό 74,08%). Στη δεύτερη θέση ήταν η Σίσσυ Βωβού με 157 ψήφους (ποσοστό 4,69%). Η Σ. Βωβού υποστήριξε, επικαλούμενη την εμπειρία από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και από μεμονωμένα αριστερά κόμματα της ηπείρου μας, τη συμπροεδρία ή αντιπροεδρία, με βάση τη δημοκρατία φύλου. Στην τρίτη θέση ήρθε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το Μαρούσι, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με 22 ψήφους (ποσοστό 0,66%). Τα λευκά ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 688 (ποσοστό 20,57%), προερχόμενα κατά κύριο λόγο, όπως εικάζεται, από την Αριστερή Πλατφόρμα, στελέχη της οποίας είχαν δημοσίως δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσουν τον Αλ. Τσίπρα, όχι γιατί δεν αναγνωρίζουν την προσφορά του στην εκτίναξη των κομματικών ποσοστών, αλλά γιατί διαφωνούν με την εκλογή του από το Συνέδριο (ζητούσαν να εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή ως γνωστόν). Ως εκ τούτου, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρώτη του δήλωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στο βήμα που έγινε τις πέντε αυτές ημέρες στο Τάε Κβον Ντο, αλλά και στην πορεία, με περισσότερες ευθύνες, που ξεκινά από σήμερα κιόλας.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής: "Το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο (σ.σ.: σήμερα), με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις