Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ντόρα: Ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς αισθανόμαστε κεντρώοι

Αποφασισμένη να δώσει... την ψυχή της για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ και αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Mega. “Θα δώσω και την ψυχή μου διότι πιστεύω ότι υπάρχει ελπίς” υποστήριξε, ενώ σχετικά με το ρόλο της στο κόμμα είπε πως θα κάνει ό,τι της πει ο Κ. Μητσοτάκης...

Αποφασισμένη να δώσει... την ψυχή της για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ και αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Mega. "Θα δώσω και την ψυχή μου διότι πιστεύω ότι υπάρχει ελπίς" υποστήριξε, ενώ σχετικά με το ρόλο της στο κόμμα είπε πως θα κάνει ό,τι της πει ο Κ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας πως δεν θα διεκδικούσε τίποτα παραπάνω από όσα θα διεκδικούσε με άλλον αρχηγό.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δικαιολόγησε τη στάση της να μην πάρει θέση δημόσια πριν τις εσωκομματικές εκλογές γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Όπως είπε, εάν έβγαινε δημόσια υπέρ του αδελφού της τότε "όλος ο κόσμος θα έλεγε βγαίνει η οικογένεια, κάνει η οικογένεια", ενώ εάν τοποθετούνταν υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα έλεγαν ότι "πάει κόντρα στον αδελφό της". "Σώπασα, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω και αυτό φθάνει" ανέφερε.

Εξέφρασε τη σιγουριά της ότι ο αδελφός της θα διαχειριστεί με σύνεση και προσοχή τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του και απορρέουν από τη νέα αντίληψη της πολιτικής που φέρνει, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει "να τελειώνει η Ελλάδα με το λαϊκισμό".

Τόνισε πως το πρώτο που θα πρέπει να αλλάξει στη ΝΔ είναι η οργανωτική της δομή και το δεύτερο η αντίληψη της συλλογικότητας και της δημοκρατικότητας που είχε εκλείψει και την οποία πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας ειδικότερα για τον Άδωνι Γεωργιάδη επισήμανε ότι ο βουλευτής ιδεολογικά απέχει από την ίδια και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας μαχητικός πολιτικός που "δίνει τα ρέστα του" και που φυσικά "στάθηκε" στον πρόεδρο της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι η μεγάλη Κεντροδεξιά σημαίνει ότι υπάρχει το Κέντρο αλλά και η Δεξιά. "Ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς αισθανόμαστε κεντρώοι", σημείωσε. Όπως τόνισε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι γίνεται "ένας πόλος που μπορεί να εκφράσει το σύνολο των ανθρώπων που στο δημοψήφισμα ψήφισαν 'ναι'".

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο