Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με ψηφοφορίες για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται σήμερα το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

(Photo Eurokinissi)

Σήμερα πέφτει η αυλαία για το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκλογή του προέδρου του κόμματος και της Κεντρικής Επιτροπής από τους 3500 συνέδρους...

Σήμερα πέφτει η αυλαία για το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκλογή του προέδρου του κόμματος και της Κεντρικής Επιτροπής από τους 3500 συνέδρους.
Χθες, αργά το βράδυ εγκρίθηκε από το σώμα των συνέδρων η εκλογή του προέδρου του κόμματος, καθώς για πολλά χρόνια ο επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας μειοψήφησε, καθώς ζητούσε εκλογή προέδρου του κόμματος από την Κεντρική Επιτροπή. Ταυτόχρονα, απορρίφθηκαν από το σώμα οι τέσσερις πρωτοβουλίες της Αριστερής Πλατφόρμας. Νωρίτερα, υπερψηφίστηκε η ιδεολογική-ιδρυτική Διακήρυξη του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.
Πέρα από την εκλογή Προέδρου από το σώμα, σήμερα είναι και η ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή, από την οποία θα προκύψουν 200 + 1 μέλη.
Κατά την ψηφοφορία αναμένεται να υπάρχουν δυο ψηφοδέλτια, μετά από προτροπή του Αλέξη Τσίπρα χθες ότι «η καθαρή λύση είναι όσοι επιλέγουν να είναι σε διαφορετική λίστα, να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο», εξηγώντας πως «δεν είναι καλή επιλογή γιατί απαγορεύει σε κάποιον να ψηφίσει από το άλλο. Αλλιώς ενιαία λίστα».

Στις διαδικασίες συμμετέχουν τα εξής 6 ψηφοδέλτια. (εντός παρενθέσεως ο αριθμός των υποψηφίων).
Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (342)
Αριστερή Πλατφόρμα (293)
Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ (18)
Κομμουνιστική Τάση-Κομμουνιστική Πλατφόρμα (16)
Παρέμβαση για την Ενότητα (3)

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου είναι τρεις, ο Αλέξης Τσίπρας, η Σίσυ Βωβού και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 μμ με ενδεχόμενο παράτασης για μία ώρα ακόμη.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις