Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Ευρώπη

Πιέρ Λοράν: "Το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, διότι η Ελλάδα βρίσκεται από την πολύ αρχή στο στόχαστρο των πολιτικών λιτότητας..."

Πιέρ Λοράν: "Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, νίκη όλων των λαών της Ευρώπης"

"Το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, διότι η Ελλάδα βρίσκεται από την πολύ αρχή στο στόχαστρο των πολιτικών λιτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από την άμυνα στην αντεπίθεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα, η τύχη της ελληνικής και της ευρωπαϊκής Αριστεράς συνδέονται. Η παρουσία μου στο Συνέδριο είναι απόδειξη αυτού του κοινού αγώνα που δίνουμε διότι είναι πια σαφές πως η επίθεση γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Πρέπει λοιπόν να καταφέρουμε σε κάποιες χώρες να σπάσουμε αυτή την αλυσίδα της λιτότητας. Ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μια ανάσα οξυγόνου σε όλες τις δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα στην Ευρώπη. Ο αγώνας των δυνάμεων της Αριστεράς είναι κοινός, οι δυσκολίες των μεν είναι και δυσκολίες των δε. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης".

Πιέρ Λοράν, εθνικός γραμματέας Κ.Κ. Γαλλίας, πρόεδρος του ΚΕΑ

 

Άντρος Κυπριανού: "Οι αποφάσεις του Συνεδρίου να συντελέσουν να ξεπεράσει ο ελληνικός λαός την κρίση"

"Η Ελλάδα και η Κύπρος αγωνίζονται για να ξεπεράσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να επιλύσουν τα εθνικά τους ζητήματα και να οδηγηθούν στο μέλλον με ελπίδα και προοπτική. Είναι πολλά τα βασικά στοιχεία πολιτικής που πρέπει να έχει ένα αριστερό κόμμα στην Ευρώπη της κρίσης. Πρώτα και κύρια, έχει υποχρέωση να βοηθά στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, να δίνει εναλλακτικές. Το δεύτερο είναι να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας, που πλέον είναι συνεχείς, να διασφαλίζει το δικαίωμα των λαών να επιλέγουν τους ηγέτες τους, τον τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας τους. Όλα αυτά είναι συστατικά στοιχεία της παρουσίας και της τοποθέτησης των αριστερών κομμάτων. Επίσης, ένα αριστερό κόμμα πρέπει να καταπολεμά τον ρατσισμό, την ξενοφοβία. Παρόλο που είναι αντιδημοφιλές σήμερα να συγκρούεσαι με αυτές τις αντιλήψεις".

Άντρος Κυπριανού, γενικός γραμματέας ΑΚΕΛ

 

Μαϊτέ Μόλα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελπίδα αντίστασης και ανατροπών για επανίδρυση της Ευρώπης"

"Το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σημαντικό στοιχείο που θα βοηθήσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σωστή κατεύθυνση για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι όλη η Ευρωπαϊκή Αριστερά παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τους αγώνες του ελληνικού λαού και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που απέδειξε ότι η Αριστερά έχει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη σημερινή κρίση, όχι μόνο για να οργανώσει την αντίσταση του ελληνικού λαού, αλλά και για να βγάλει με τις προτάσεις του τη χώρα σας από την κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Τα θέματα που αντιμετωπίζει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τις υπόλοιπες χώρες της Νοτίου Ευρώπης, που πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και για τις χώρες της Βορείου Ευρώπης, που νόμιζαν ότι η κρίση δεν τις αφορά.

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστερά ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ με το παράδειγμα και την εμπειρία του αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα για τους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται για την επανίδρυσή της".

Μ. Μόλα, αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ηγετικό στέλεχος του ΚΚ της Ισπανίας και της Ενωμένης Αριστεράς

 

Ζοάν Γιοζέπ Νουέτ: "Ο πλουραλισμός και οι συνθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πηγή έμπνευσης για την καταλανική Αριστερά"

"Η Ενωμένη Αριστερά της Καταλωνίας παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον προβληματισμό του Ιδρυτικού σας Συνεδρίου, γιατί ο πλουραλισμός των απόψεων, η σύνθεσή τους και η κοινή δράση αποτελούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για την Αριστερά που θέλουμε.

Πρέπει να σπάσουμε τη μνημονιακή πολιτική. Να πετύχουμε μια ρήξη. Οι επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν μόνο νίκες του ελληνικού λαού, αλλά κοινές κατακτήσεις όλων μας. Στα μεγάλα κινήματα που είδαμε στις πλατείες της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας δημιουργήθηκε η καλύτερη μαγιά για την επανίδρυση μιας δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης".

Ζοάν Γιοζέπ Νουέτ, Ενωμένη Αριστερά Καταλωνίας, ομόσπονδο τμήμα της ισπανικής Ενωμένης Αριστεράς

 

Ζοάν Ερρέρα, "Να ακολουθήσει η ισπανική Αριστερά τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ"

"Όπως και στην Ισπανία, έτσι και στην Ελλάδα τα πράγματα άλλαξαν. Πέρασε καιρός από τις όποιες αντικοινοβουλευτικές κορόνες μέρους του πληθυσμού. Τα πράγματα αλλάζουν, η Ισπανία ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας οικονομικά, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να τα ακολουθήσει πολιτικά και να φτιάξει ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να διατηρήσουμε τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μας, να αλλάξουμε τις χώρες μας και την Ευρώπη. Είμαστε σύντροφοι και η μάχη είναι μάχη δημοκρατίας, μάχη ταξική σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είθε να ξεκινήσει η αλλαγή από την Ελλάδα και από τον ΣΥΡΙΖΑ".

Ζοάν Ερρέρα, εθνικός συντονιστής της Πρωτοβουλίας για την Καταλονία- Πράσινοι

 

Φ. Αμάτο: "Η αυτονομία της ριζοσπαστικής Αριστεράς, προϋπόθεση για αλλαγές"

"Ο πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μάθημα για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς την εποχή της μεγαλύτερης καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρώπη τον τελευταίο αιώνα.

Η Κομμουνιστική Επανίδρυση, αλλά και όλη η ιταλική Αριστερά, παρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα, γιατί ξέρουμε ότι η χώρα σας μετατράπηκε στο πειραματόζωο για την εφαρμογή των βάρβαρων και απάνθρωπων πολιτικών που πλέον βιώνουμε όλοι μας.

Είναι προφανές ότι οι επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούν τις μνημονιακές δυνάμεις σε όλες τις χώρες, γιατί ενισχύεται η ελπίδα εξόδου από την κρίση από τα Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους αγώνες των ευρωπαϊκών λαών, όπως και του ιταλικού λαού, ενώ όλες οι αριστερές δυνάμεις θα πρέπει να προβληματιστούμε και να αποκομίσουμε από την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ κάθε θετικό στοιχείο."

Φάμπιο Αμάτο, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας


Πόλ Μάκνεϊ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φάρος ελπίδας στην Ευρώπη της λιτότητας"

"Ολόκληρη η Ευρώπη, οι λαοί που αντιστέκονται στη λιτότητα, βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική του να κυβερνήσει σαν φάρο ελπίδας ικανό να βάλει ένα τέλος στις κακόβουλες και φαύλες περικοπές που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Εμείς παλέψαμε ενάντια στον θατσερισμό. Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το αντίδοτο στον νέο Θατσερισμό, ως κίνημα ανθρώπων αλλά και ως πολιτικό κόμμα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν γίνει κυβέρνηση, θα έχει κόσμο που θα τον υποστηρίζει τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στον δρόμο και όλοι μαζί θα βάλουν ένα τέλος σε αυτό τον παραλογισμό της λιτότητας, που κάνει δυστυχείς τους ανθρώπους εξυπηρετώντας μονάχα τα συμφέροντα μερικών".

Πόλ Μάκνεϊ, πρώην γραμματέας του Σωματείου Πανεπιστήμιων και Κολεγίων (NATFHE) της Μεγάλης Βρετανίας και ΣΥΝ - πρόεδρος της Καμπάνιας Αλληλεγγύης στον Ελληνικό Λαό

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις