Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βασίλης Αλεξάκης: Η γροθιά της Ιστορίας μας

Η εικόνα που συγκράτησα από την πρώτη ημέρα του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή ενός χεριού που υψώθηκε σε σχήμα γροθιάς από έναν πολύ ηλικιωμένο άνθρωπο

Η εικόνα που συγκράτησα από την πρώτη ημέρα του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή ενός χεριού που υψώθηκε σε σχήμα γροθιάς από έναν πολύ ηλικιωμένο άνθρωπο. Τα μεγάφωνα μας πληροφόρησαν ότι ήταν ο τελευταίος επιζών αγωνιστής από το στρατό του Άρη Βελουχιώτη. Τον βοήθησαν δύο άνθρωποι να σηκωθεί από την θέση του και να ανέβει με κόπο στην εξέδρα των επισήμων. Όταν όμως έφτασε εκεί και ύψωσε τη γροθιά του μπροστά στον κόσμο, που παραληρούσε, δεν ήταν πια ο ίδιος άνθρωπος, το χέρι του είχε μια αναπάντεχη δύναμη.

Σκέφθηκα ότι δεν ήταν το χέρι ενός ανθρώπου, αλλά ενός λαού. Θυμήθηκα ότι τα μυθιστορήματα, που δημοσίευαν παλιά οι εφημερίδες ξεκινούσαν από μια περίληψη του προηγούμενου. Συλλογίστηκα ότι το χέρι αυτό συνόψιζε ακριβώς από μόνο του όλα τα προηγούμενα επεισόδια της Ιστορίας μας και ότι άνοιγε ταυτόχρονα τον δρόμο για να γραφτεί η συνέχειά της.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις