Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλέξης Τσίπρας: Καθαρές λύσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ - Καθαρές δεσμεύσεις για τον λαό

Με «καθαρές λύσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ», με «καθαρές δεσμεύσεις για το λαό» ξεκινά από σήμερα την πορεία προς τους πολίτες το ενιαίο κόμμα της Αριστεράς. Τις δεσμεύσεις αυτές ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες Σάββατο, στο κλείσιμο των ομιλιών

Με «καθαρές λύσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ», με «καθαρές δεσμεύσεις για το λαό» ξεκινά από σήμερα την πορεία προς τους πολίτες το ενιαίο κόμμα της Αριστεράς. Τις δεσμεύσεις αυτές ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες Σάββατο, στο κλείσιμο των ομιλιών, λίγο πριν ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης και το Καταστατικό του νέου ενιαίου κόμματος (οι άλλες δύο ψηφοφορίες, για Κεντρική Επιτροπή και πρόεδρο, θα γίνουν σήμερα, Κυριακή).Τις ίδιες ακριβώς δεσμεύσεις ανεμένετο να αναλάβει και το Σώμα των 3.550 συνέδρων, καθώς διαπνέουν τα δύο ντοκουμέντα (Πολιτική Απόφαση και Καταστατικό).

Οι καθαρές λύσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τον χάρτη δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεων που θα απολαμβάνει και που θα δεσμεύουν στο εξής κάθε μέλος του νέου κόμματος. Αλλά και η προτεινόμενη διατύπωση για τη λύση στον γόρδιο δεσμό της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών επεδίωκε «καθαρές λύσεις»: χωρίς εκβιαστικά διλήμματα για την αυτοδιάλυση των υπαρχουσών κομμάτων/πολιτικών ομάδων, το ζητούμενο είναι να μπουν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στην ενιαία δράση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, επί τη βάσει των κοινών καταστατικών αρχών και συλλογικών πολιτικών αποφάσεων. Ένα ενιαίο κόμμα που, χωρίς να απαλείφει τις διαφοροποιήσεις, θα λειτουργεί ως υπηρέτης για τις λαϊκές ανάγκες. Κόμμα -«σπίτι» του φτωχού, του άνεργου, του εργαζόμενου. Ούτε κόμμα -καρτέλ, ούτε κόμμα- σημαία ευκαιρίας για την επίτευξη προσωπικών επιδιώξεων, ούτε, τέλος, κόμμα του κράτους.

«Έχω σχέδιο και δεσμεύομαι»

Όμως, μέσω και των θεματικών εκδηλώσεων - ανοιχτών συγκεντρώσεων που προηγήθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του έχουν ήδη αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της θεσμικής σφαίρας, χωρίς να φοβούνται να πουν «έχουμε σχέδιο». Και τη φράση αυτή, «έχω σχέδιο και δεσμεύομαι για αυτό», την απευθύνει στους αριστερούς πολίτες, είτε ψήφισαν είτε όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να αποτελούν αυτονόητο κομμάτι αυτού του μεγάλου ταξικού μετώπου. Αλλά το προσκλητήριο, προσκλητήριο απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές και κυβερνήσεις, προσκλητήριο νίκης εν τέλει, απευθύνεται και σε εκείνους τους δημοκρατικούς πολίτες που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Αλλαγή του '81. Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει και πιο πέρα, και τείνει χείρα συνεννόησης στους φιλελεύθερους πολίτες που δεν ψήφιζαν Αριστερά και παρακολουθούν ανήσυχοι την πατρίδα τους να γίνεται κάθε τόσο πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο: πότε για το «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και πότε για το κλείσιμο του ματιού από τον Αντ. Σαμαρά στη Χρυσή Αυγή. Και αυτή δεν είναι η χώρα που μας αξίζει... Γι' αυτό και το τελικό δίλημμα δεν είναι άλλο από το, «Μνημόνια ή Δημοκρατία, Μνημόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη, Μνημόνια ή εθνική ανεξαρτησία, Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ», όπως το έθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα, είναι θέμα των πολιτών...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις