Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τσίπρας, Γλέζος σφυρηλατούν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ (video της ομιλίας Αλ. Τσίπρα)

Ισχυρότερος από πριν, ισχυρότερος παρά ποτέ, βγαίνει από το ιδρυτικό του συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ισχύς που «χτίσθηκε» στο κλείσιμο των διαδικασιών (πριν τις ψηφοφορίες δηλαδή) με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την παρέμβαση αμέσως μετά του Μανώλη Γλέζου.

 

Ισχυρότερος από πριν, ισχυρότερος παρά ποτέ, βγαίνει από το ιδρυτικό του συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ισχύς που «χτίσθηκε» στο κλείσιμο των διαδικασιών (πριν τις ψηφοφορίες δηλαδή) με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την παρέμβαση αμέσως μετά του Μανώλη Γλέζου.

Χωρίς να κρύψουν και οι δύο διαφορές, υπογράμμισαν τη θέληση τη δική τους, και πίσω από αυτήν, τη θέληση του Συνεδρίου, τη θέληση των χιλιάδων μελών και ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενότητα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αφού περιέγραψε τα αυξημένα καθήκοντα από εδώ και πέρα, μεσούσης της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός,  ζήτησε από Δευτέρα όλα τα σφυριά να χτυπούν στον ίδιο ρυθμό. Και, προσεγγίζοντας το πρόβλημα που ανέκυψε με την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, επεσήμανε χαρακτηριστικά, «δεν περισσεύει κανείς, αλλά και κανείς δεν είναι πιο ίσος από τον άλλο». Είπε ακόμη ότι στενοχωρήθηκε από την προχθεσινή τοποθέτηση Γλέζου γιατί ακούστηκε να μιλά περισσότερο ως εκπρόσωπος συνιστώσας και όχι ως αυτό που πραγματικά είναι. Δηλώνοντας όμως υπόλογος προς το συνέδριο και όλους εκείνους που ψήφισαν για τους αντιπροσώπους, ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14 διαφορετικά προγράμματα και καταστατικά, με διορισμένους και όχι εκλεγμένους στα όργανα.

Εξαιρώντας εξάλλου τον Μ. Γλέζο από άλλους που δεν θέλουν πραγματικά το κοινό ‘σπίτι', ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε σήμερα «καθαρές κουβέντες και δεσμεύσεις» και απηύθυνε προσκλητήριο νίκης προς τις χιλιάδες μελών του ΣΥΡΙΖΑ, προσκλητήριο αγώνα προς όλους τους αριστερούς, αλλά και ένα ειδικό... προσκλητήριο προς τον Μ. Γλέζο από τη Δευτέρα να επισκεφθούν μαζί τους εργαζόμενους της Τ.Α., το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις Σκουριές κ.οκ.

 

Πρόσκληση που αποδέχθηκε, παρά τα 91 του χρόνια, όπως είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που ξαναπήρε το λόγο αμέσως μετά, προφανώς εκτός διαδικασίας. «Όσοι καραδοκούν, αυταπατώνται και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται», ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ο Μ. Γλέζος, προκαλώντας την έκρηξη χαράς των συνέδρων. Και, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα για συλλογική λειτουργία του κόμματος, έκλεισε λέγοντας: «Υπάρχει ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν όλα!»

 

Στην ομιλία του εξάλλου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ –μια ομιλία που πολλές φορές διεκόπη από παρατεταμένα χειροκροτήματα-  σχολίασε επίσης γεγονότα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών, όπως το κακέκτυπο δημόσιας τηλεόρασης, τις απολύσεις δια χειρός Κυρ. Μητσοτάκη, τα χαριεντίσματα, όπως τα αποκάλεσε,  της Ντ. Μπακογιάννη με τους νεοναζί, αλλά και την περιοδεία, όπως αυτή εξελίχθηκε, του Ε. Βενιζέλου στο πάλαι ποτέ καταπράσινο νησί της Κρήτης...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις