Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντ. Νταβανέλλος: Εικονική αυτοδιάλυση δεν θα κάνουμε

«Εμείς εικονική αυτοδιάλυση δεν πρόκειται να κάνουμε»: με την αποστροφή αυτή έκλεισε την ομιλία του το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΔΕΑ, Αντώνης Νταβανέλλος, απαντώντας έτσι και στο «τελεσίγραφο», όπως το χαρακτήρισε, της άλλης πλευράς.

«Εμείς εικονική αυτοδιάλυση δεν πρόκειται να κάνουμε»: με την αποστροφή αυτή έκλεισε την ομιλία του το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΔΕΑ, Αντώνης Νταβανέλλος, απαντώντας έτσι και στο «τελεσίγραφο», όπως το χαρακτήρισε, της άλλης πλευράς. «Τώρα είμαστε στο... 'αλλιώς', δηλαδή δέχεστε το τελεσίγραφο, αλλιώς...», είπε επίσης σε μια παρέμβαση που γενικά κυριάρχησαν υψηλοί τόνοι. «Συμφωνώ με τον Ν. Βούτση ότι είμαστε σε πόλεμο και δεν περισσεύει κανείς», αλλά συμπλήρωσε πως «το δυσάρεστο είναι ότι αυτή η δήλωση έρχεται μετά το τελεσίγραφο 'έχετε μια βδομάδα να αυτοδιαλυθείτε'». "Golden boys - girls δεν θα βρείτε ούτε στη ΔΕΑ ούτε στην ΚΕΔΑ ούτε στους Ενεργούς Πολίτες", είπε και εκτίμησε πως οι συνιστώσες αυτές αποτελούν όπλα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του. Επιπλέον, ο Αντ. Νταβανέλλος, αφού επεσήμανε ότι η οργάνωσή του απέφυγε να δώσει συνεντεύξεις, "αν και τα αιτήματα ήταν πολλά", εξέφρασε την έκπληξή του για τους υψηλούς τόνους ορισμένων στο Συνέδριο. Ενώ άσκησε ειδικότερα κριτική σε στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία το προηγούμενο διάστημα άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην της Χρυσής Αυγής. «Άλλο κυβέρνηση της Αριστεράς και άλλο κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο