Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Σοφία Σακοράφα: Όλα εξαρτώνται από εμάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σοφία Σακοράφα: Όλα εξαρτώνται από εμάς

Μέσα σε ένα περιβάλλον απροκάλυπτης κυβερνητικής βίας -απολύσεις, αυταρχισμός, κλείσιμο ΕΡΤ κ.λπ.-, το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τη συμμορία της κυβέρνησης και των τροϊκανών. Αν η βαρβαρότητα προχωρήσει, θα παγιωθεί και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Θα καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι ώριμο να επενδύσουμε στον νέο φορέα; Θα φτιάξουμε ένα κόμμα των μελών ή των μηχανισμών; Θα βάλουμε τέλος στην πολυγλωσσία; Θα συγκροτήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα διεξόδου ή θα πέσουμε στην εσωστρέφεια; Θα συγκροτήσουμε έναν αντισυστημικό πόλο ή θα ακολουθήσουμε τη λογική του ώριμου φρούτου;

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς κι από τον στόχο που θα θέσουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε. Ο στόχος πρέπει να είναι σαφής και καθαρός.

Για το νέο κόμμα: Μπορεί να μην έχουμε τη θεωρία για το σύγχρονο κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς του 21ου αιώνα, ωστόσο θα πρέπει να εμμείνουμε σε ένα κόμμα που οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά, που τα όργανά του θα λειτουργούν, που δεν θα είναι προεδροκεντρικό. Η εκλογή του προέδρου πρέπει να γίνεται από το συνέδριο.

Το κόμμα της νέας εποχής δεν συντίθεται από φατρίες και μηχανισμούς, αλλά από τα μέλη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL