Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίκος Βούτσης: Να γράψουμε την αφήγηση της νέας Μεταπολίτευσης

Η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να γράψει Ιστορία με το νέο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών, ένα κόμμα μαζικό και ανοιχτό στην κοινωνία, στις ανάγκες των εργαζομένων.

Η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να γράψει Ιστορία με το νέο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών, ένα κόμμα μαζικό και ανοιχτό στην κοινωνία, στις ανάγκες των εργαζομένων.

Διεξάγεται πόλεμος. Απέναντί μας υπάρχει μια αδίστακτη κυβέρνηση που οδηγεί σε μια νέα δραματική αφήγηση: απολύσεις, 30% ανεργία, ανθρωπιστική καταστροφή. Διεξάγεται ένας διευρυμένος ταξικός, κοινωνικός πόλεμος. Από το χτύπημα στη Βίλλα Αμαλίας και στον Κώστα Σακκά, που σε κάποιους μπορεί να φαντάζουν "μικρά ζητήματα", μέχρι την επόμενη εβδομάδα που ο πόλεμος θα ενταθεί με τις χιλιάδες απολύσεις που ετοιμάζουν.

Είμαστε στοχοποιημένοι και ως συλλογικότητα και ως άτομα και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Δεν μας τρομάζουν. Στον πόλεμο του κ. Σαμαρά θα αντιδράσουμε. Εμείς θα γράψουμε την αφήγηση της νέας Μεταπολίτευσης.

Είμαστε εδώ για να σφυρηλατήσουμε τη συριζική αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη κι ευθύνη μπροστά στην Ιστορία.

Έχει κανείς την εντύπωση ότι μας χαϊδεύουν; Το οικονομικό κατεστημένο, τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση είναι εναντίον μας. Είμαστε στο στόχαστρο μια ανηλεούς επίθεσης. Ξέρουν ότι κάθε βήμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς συνιστά ρήξη και δημοκρατική επανάσταση που τους πάει στο περιθώριο.

Όταν έχουμε μπροστά μας αυτόν τον πόλεμο, μήπως οι αναφορές περί "Κεντροαριστεράς" και περί "στρογγυλέματος" είναι περιττές;

Να πυκνώσουμε τις γραμμές μας για να νικήσουμε στη μάχη σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις