Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μπαλάφας: Από αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι "νέος, ενιαίος, πολυτασικός"

Το επίδικο του συνεδρίου για τον Γ. Μπαλάφα είναι «να πείσουμε τον λαό ότι θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε» κι ακόμα το πώς από αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «νέος, ενιαίος, πολυτασικός».

Το επίδικο του συνεδρίου για τον Γ. Μπαλάφα είναι «να πείσουμε τον λαό ότι θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε» κι ακόμα το πώς από αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «νέος, ενιαίος, πολυτασικός». Ο Γ. Μπαλάφας κάλεσε τους συνέδρους «να αποφύγουμε τις μπαλκονάτες ομιλίες που επιζητούν την εσωκομματική επιδοκιμασία και να επικεντρωθούμε στο να σταματήσουμε την καταστροφή και να οργανώσουμε την δημοκρατική ανατροπή».

Ο Γ. Μπαλάφας επισήμανε την επιτακτικότητα της διαμόρφωσης μιας κοινωνικής συμμαχίας μεταξύ των χαμηλόμισθων μισθωτών και των μεσαίων στρωμάτων που δέχονται επίθεση, αλλά και μιας συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις αντιμνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις «ακόμα κι αυτές που μας γυρίζουν την πλάτη». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «το κόμμα έχει αποφύγει δύο κινδύνους, τον καιροσκοπισμό και τον τυχοδιωκτισμό, την άγνοια για τις πραγματικές δυνατότητες».

Για τον Γ. Μπαλάφα η έμφαση του συνεδρίου θα πρέπει να είναι ο πραγματικά ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ με εξασφαλισμένο τον πλουραλισμό για τον οποίο θεωρεί ως εγγύηση την πορεία της ανανεωτικής αριστεράς τα τελευταία 20 χρόνια. «Έχω την σταθερή άποψη ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί το ενιαίο κόμμα με μέλη που είναι ταυτόχρονα μέλη κι άλλου κόμματος» υπογράμμισε ο Γ. Μπαλάφας που εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή «προφανώς με το ενιαίο ψηφοδέλτιο, επιλογή που εμείς υποστηρίζαμε ήδη από το 2010».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις