Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Στρατούλης: Να ανοίξουμε τον δρόμο για την κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς

«Το συνέδριο αυτό στέλνει στον λαό και τους πολιτικούς μας αντιπάλους το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διαχειρίσιμος, δεν είναι ενσωματώσιμος» τόνισε ο Δ. Στρατούλης...

«Το συνέδριο αυτό στέλνει στον λαό και τους πολιτικούς μας αντιπάλους το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διαχειρίσιμος, δεν είναι ενσωματώσιμος» τόνισε ο Δ. Στρατούλης που υπογράμμισε την ανάγκη «να ριζοσπαστικοποιήσουμε ευρύτερα λαϊκά στρώματα και να ανοίξουμε τον δρόμο για την κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς». Ο Δ. Στρατούλης προειδοποίησε για τον πόλεμο που θα κάνει το σύστημα στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε η κυβέρνησή του να παραμείνει μια παρένθεση και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην συνεργασία με την υπόλοιπη Αριστερά παρά την αντίθεση των ηγεσιών της».

«Ο κόσμος της Αριστεράς θέλει την συνεργασία και θα την επιβάλει» παρατήρησε ο Δ. Στρατούλης συμπληρώνοντας ότι η συνεργασία της Αριστεράς είναι «η πιο χειροπιαστή εγγύηση ότι δεν θα έχουμε μια αριστεροδεξιά κυβέρνηση όπου θα μας ασκούνται πιέσεις να στρογγυλέψουμε τις θέσεις μας». Ο Δ. Στρατούλης συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δείξει ότι όταν λέει ότι θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους το εννοεί, ότι έχει εναλλακτική αν δεν αποδώσει η διαπραγμάτευση», ενώ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κυβέρνηση για να σώσει την Μέρκελ και το ευρώ της».

Για τον Δ. Στρατούλη σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιαστεί υπάρχει εναλλακτική λύση και αυτή είναι «η σύγκρουση κι η έξοδος από την ευρωζώνη» υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να ξετρομάξουμε τον κόσμο, να τον πείσουμε ότι μια τέτοια λύση δεν είναι καταστροφική αν συνοδευτεί με μια αντιμνημονιακή, προοδευτική λύση από μια κυβέρνηση της Αριστεράς».

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις