Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραπολιτικά και Στιγμιότυπα

“Η συνιστώσα των εραστών”   "Εγώ ανήκω στη συνιστώσα των εραστών και δεν αυτοδιαλύομαι" είπε αστειευόμενος ο Πάνος Σκουρολιάκος σε δημοσιογράφο στο γραφείο Τύπου....

"Η συνιστώσα των εραστών"

"Εγώ ανήκω στη συνιστώσα των εραστών και δεν αυτοδιαλύομαι" είπε αστειευόμενος ο Πάνος Σκουρολιάκος σε δημοσιογράφο στο γραφείο Τύπου. Υποθέτουμε ότι στην ίδια συνιστώσα ανήκει και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

 

Ο Δραγασάκης μέτρησε λάθος για πρώτη φορά

"Το είχα μετρήσει πέντε λεπτά. Τελικά μιλάω αργά" είπε ο Γιάννης Δραγασάκης όταν τον ειδοποίησε το προεδρείο ότι έχει υπερβεί τον χρόνο του. Όπως ήταν φυσικό, καταχειροκροτήθηκε.

***

Ένας άλλος σύντροφος, όταν του ανακοινώθηκε πως έχει ξεπεράσει το πεντάλεπτο, παρατήρησε ότι μόλις τελείωσε με την ανάλυση της συγκυρίας (!) και δεν θα προλάβαινε, με δεδομένο τον χρονικό περιορισμό, να περιγράψει το αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Στο επόμενο συνέδριο θα μεριμνήσει το προεδρείο να του δοθεί ο διπλός χρόνος.

 

Η Μόλα μιλά ελληνικά...

Η Μαϊτέ Μόλα, αντιπρόεδρος του ΚΕΑ και υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Κ.Κ. Ισπανίας, χαιρέτισε το συνέδριο στα ελληνικά. Δεν ξέρουμε αν ήταν κίνηση αβρότητας προς το συνέδριο, ή αν ύστερα από πολλές επισκέψεις στην Ελλάδα και με το έντονο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα, έμαθε τελικά τη γλώσσα μας.

 

Ξε...νέρωτοι

Διψάσαμε το μεσημέρι, μα το νερό... καθόλου. Και ξαφνικά, το μεσημέρι της Παρασκευής, με ντάλα ήλιο και θερμοκρασία βρασμού, οι σύνεδροι πληροφορήθηκαν ότι το στάδιο έμεινε από νερό. Ευτυχώς, δεν ήταν ώρα έντασης και υψηλών εσωκομματικών θερμοκρασιών. Πάντως, κάθε φορά που βρισκόμαστε στη "μεταολυμπιακή κληρονομιά", διαπιστώνουμε την πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση, η οποία δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και την αρνητική του στάση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει συχνά συνέδρια και χρησιμοποιούνται πού και πού τα στάδια...

 

Σας ακούμε...

Η διαδικτυακή τηλεόραση του Συνεδρίου στεγαζόταν ακριβώς δίπλα στο γραφείο του Ενωτικού Μετώπου, με τον τοίχο να μη φτάνει μέχρι την οροφή. Το αποτέλεσμα ήταν να μάθουμε όλα τα μυστικά τους, αλλά είμαστε εχέμυθοι.

 

Βούτσης όπως... Μetallica

Και ξαφνικά, την ώρα που άρχισε η ομιλία του Νίκου Βούτση, το ηχείο στην αίθουσα των δημοσιογράφων δυνάμωσε σε ένταση συναυλίας μέταλ. Όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται ποιο είναι το μήνυμα που υποκρύπτεται πίσω από το γεγονός, μέχρι που διαπιστώσαμε ότι κάποιος έσπρωξε με ένα σταχτοδοχείο τη "φέτα" της έντασης στην κονσόλα. Η υπόλοιπη ομιλία κύλησε σε... χαμηλούς τόνους.

 

Τα 'χε πει ο Βενιζέλος

Στις 7 Μαΐου του 2012 ο Ευ. Βενιζέλος είχε πει: "Μια κυβέρνηση του παλαιού δικομματισμού δεν θα έχει ούτε επαρκή νομιμοποίηση, ούτε εσωτερική και διεθνή αξιοπιστία ακόμη και αν συγκέντρωνε οριακά κοινοβουλευτική πλειοψηφία". "Το ξέρουμε και ετοιμαζόμαστε" είπε ο σύντροφος που κρυφοδιάβαζε πάνω από τον συντάκτη.

 

Πυρετός χειροκροτημάτων

Όταν ο Μάκης Αναγνώστου της ΒΙΟ.ΜΕ. ανέβηκε στο βήμα, τα χειροκροτήματα δεν σταματούσαν. Στο τέλος, σύσσωμη η αρένα φώναζε το σύνθημα: "Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".

Η ομιλία του Κώστα Ήσυχου καταχειροκροτήθηκε, με τον ίδιο να μην ξεχνά να αναφέρει το αγαπημένο του θέμα, τη Λατινική Αμερική, με ιδιαίτερη αναφορά στους επαναστάτες του Μεξικού το 1956.

Και ο πρώην γραμματέας της νεολαίας ΣΥΝ, Νάσος Ηλιόπουλος, απέσπασε εντονότατο χειροκρότημα. "Μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να περιμένει" είπε.

Ο Τάσος Κορωνάκης συγκίνησε και κάλεσε τον κόσμο να χαράξει τον δρόμο για την ανατροπή και για αλλαγή εποχής, "για ένα κόμμα όπου τα μέλη θα συζητούν και θα αποφασίζουν", ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε πολλούς υποστηρικτές της Πλατφόρμας να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και να χειροκροτήσουν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις