Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιάννης Δραγασάκης: Στόχος, όχι δεδομένο η κυβέρνηση της Αριστεράς (video)

Αναλυτική αναφορά στα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος έκανε ο Γιάννης Δραγασάκης, στην ομιλία του, χθες το πρωί. «Χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ενιαίο εξωτερικά, στη δημόσια εικόνα και στην προς τα έξω δράση του, όπως ακούω να λέγεται...

 

Αναλυτική αναφορά στα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος έκανε ο Γιάννης Δραγασάκης, στην ομιλία του, χθες το πρωί. «Χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ενιαίο εξωτερικά, στη δημόσια εικόνα και στην προς τα έξω δράση του, όπως ακούω να λέγεται, αλλά και συνεκτικό εσωτερικά, ικανό να κάνει δύσκολες επιλογές και να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις, χωρίς να απειλείται κάθε φορά η συνοχή και η ύπαρξή του», σημείωσε χαρακτηριστικά για να θέσει στη συνέχεια σειρά ερωτημάτων: «Και πρέπει οι κοινωνιολόγοι μας, οι φυσικοί και οι φιλόσοφοί μας να μας πουν τι τελικά καθορίζει τη συνοχή ενός πολιτικού φορέα και ειδικά της Αριστεράς. Γιατί ώς τώρα στην Αριστερά είχαμε τόσες διασπάσεις, συχνά αναίτιες, και πώς στο μέλλον θα προφυλαχθούμε από τέτοια φαινόμενα;». Εξάλλου, «η εποχή μας απαιτεί ένα αριστερό κόμμα, ανοιχτό σε νέες ιδέες, που δεν θα επιτρέπει απλώς, αλλά θα ενθαρρύνει την έρευνα, τον διάλογο και τον προβληματισμό και ταυτόχρονα θα απαιτεί και θα διασφαλίζει την ενιαία έκφραση και την ενιαία δράση. Ένα κόμμα επί της ουσίας και όχι μόνο στους τύπους δημοκρατικό, με πλουραλισμό ιδεών, αλλά χωρίς κλειστά συστήματα μικροεξουσιών. Ένα κόμμα μέσα στην κοινωνία, με πυκνή δικτύωση και σύνδεση με κινήματα, πρωτοβουλίες, ορατά και υπόγεια ρεύματα. Ένα κόμμα ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Αριστεράς ως ηγετική δύναμη, δηλαδή ως δύναμη αναγέννησης της δημοκρατίας, μετασχηματισμού και ηθικής αναμόρφωσης της κοινωνίας».

Όμως, για τον αντιπρόεδρο της Βουλής, «μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι βέβαια στόχος προς κατάκτηση και όχι κάτι το δεδομένο ή κάτι που θα προκύψει ως ένα ώριμο φρούτο. Η εξουσία δεν παραδίδεται, κατακτιέται». Άλλωστε, «το τι θα μπορέσει πάντως να κάνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα εξαρτηθεί αφ' ενός από τη δική της θέληση, συνοχή και αποφασιστικότητα, αφ' ετέρου, όμως, το πόσο γρήγορα και σε ποιο βάθος θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τους συσχετισμούς δυνάμεων που θα διαμορφωθούν στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και διεθνώς».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις