Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Αλ. Τσίπρας: Εμπιστοσύνη στο λαό για να εξελίξουμε τη δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Εμπιστοσύνη στο λαό για να εξελίξουμε τη δημοκρατία

Ανταπόκριση απο Ιερουσαλημ: Αναστασία Γιάμαλη

"Πιστεύω βαθιά στην συλλογική συνείδηση και στο συλλογικό ένστικτο των λαών. Όταν δίνεις τον λόγο στον λαό τον καθιστάς υπεύθυνο και τότε αναλαμβάνει την ευθύνη του με σοβαρότητα" ήταν η αποστροφή- απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην προσφώνηση του προέδρου του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν όπου τέθηκε το ζήτημα της δημοκρατίας υπό το πρίσμα της συλλογικής επιθυμίας και της ευθύνης της πολιτικής ηγεσίας . "Κάνετε αυτό που χρειάζεται ο λαός σας και όχι αυτό που θα ήθελε είστε το κλασικό παράδειγμα ηγέτη που γεφυρώνει τις αντιφάσεις μεταξύ του "θέλω" και του "πρέπει"" του είχε πει νωρίτερα ο Γ. Ρίβλιν.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος είπε ότι συχνά ο ηγέτης πρέπει να κάνει πράγματα τα οποία ο λαός δεν επιθυμεί και δεν καταλαβαίνει με τον Αλ. Τσίπρα να απαντάει πως "αν θέλουμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, να εξελίξουμε τη δημοκρατία μας σε κάθε χώρα ξεχωριστά θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη βούληση του λαού" και έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη περίοδο των εκλογών και του δημοψηφίσματος  στην Ελλάδα όπου όπως είπε "εμπιστευθήκαμε σε ένα πολύ κρίσιμο διάστημα δυο φορές την κρίση του λαού μας και τις δυο φορές κράτησε μια στάση ευθύνης κόντρα σε αυτό το όποιο θα πίστευαν πολλοί και κόντρα στις δημοσκοπήσεις".

Οι δύο άνδρες επανεπιβεβαίωσαν την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας Ισραήλ, για την αντιμετώπιση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού  με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη και την προστασία της δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύονταν από τους υπουργούς Νίκο Κοτζιά, Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτζη, Γιάννη Αμμανατίδη, Όλγα Γεροβασίλη και από τον Έλληνα πρέσβη Σπυρίδωνα Λαμπρίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL