Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Στις 20-22 Νοεμβρίου / 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις 20-22 Νοεμβρίου / 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Στη δεύτερη Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη στις 20-22 Νοεμβρίου προχωρά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνουν στελέχη της οργάνωσης, στόχος της Συνδιάσκεψης είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση της Νεολαίας μετά την αποχώρηση μεγάλου μέρος της οργάνωσης τον Αύγουστο. Επίσης, θα αναζητηθεί νέο πολιτικό σχέδιο με αριστερή προοπτική και σκοπό την κοινωνική χρησιμότητα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, δηλαδή τη συμφωνία που προέκυψε μετά τον εκβιασμό των δανειστών, αλλά και τη νέα εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες υπήρξε ευρεία σύσκεψη στελεχών της Νεολαίας με τον γραμματέα του κόμματος Π. Ρήγα και η διοργάνωση της συνδιάσκεψης προχωρά με ταχείς ρυθμούς μετά και τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής και Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι ο ελληνικός λαός και η νεολαία "έρχονται αντιμέτωποι με τη νέα συμφωνία / πραξικόπημα που επιβλήθηκε από τους δανειστές" και πως οι νέοι άνθρωποι "συνεχίζουμε να παλεύουμε στο πλάι της πρώτης αριστερής κυβέρνησης" στην Ελλάδα, "ενάντια στους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους της ευρωπαϊκής συντήρησης και του ντόπιου κατεστημένου".

"Οικοδομούμε μία νέα οργάνωση", που δηλώνει παρούσα και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συνδράμουν στη διεξαγωγή ενός πλούσιου, δημοκρατικού διαλόγου, που θα θέτει στο προσκήνιο τις ανάγκες της νέας γενιάς και θα δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις στα νέα ερωτήματα που ανοίγονται" επισημαίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά "μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη στις εξελίξεις εντός και εκτός της χώρας".

"Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους επιστήμονες, τους νέους μετανάστες, τους νέους εργαζόμενους και τους ανέργους να δώσουν δυναμικό "παρών", να μην διστάσουν να ενταχθούν στις γραμμές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και να συμβάλουν στη μαζικοποίηση των Οργανώσεων Μελών της. Θα είμαστε παρόντες σε κάθε χώρο όπου ζει, σπουδάζει και εργάζεται η νέα γενιά, η μαζική και οργανωμένη δράση της οποίας αποτελεί και τη βασική προϋπόθεση για τη χάραξη μίας διαφορετικής πορείας από αυτή που επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΦΟΙΒΟΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL