Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Β. Αποστόλου: Να γίνει "σημαία" μας η κοινωνική συνοχή της περιφέρειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Αποστόλου: Να γίνει "σημαία" μας η κοινωνική συνοχή της περιφέρειας

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να είναι «όσο το δυνατόν πιο ήπιες» οι επιπτώσεις των μνημονιακών μέτρων στους αγρότες υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν καθημερινές συζητήσεις κι επαφές με τους ίδιους τους αγρότες.

Ο Β. Αποστόλου σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των κατ' επάγγελμα αγροτών», ενώ χαρακτήρισε «απαραίτητη» την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων «για να μπει σε τάξη ο χώρος».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε από την άλλη ότι δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση των κοινοτικών ενισχύσεων στην Ελλάδα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως ζητείται. Ακόμα σημείωσε ότι ο ΟΓΑ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, όχι όμως με ένα ασφάλιστρο που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους αγρότες και μετέφερε τις σκέψεις για σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα των αγροτών. Ο Β. Αποστόλου τόνισε ότι η κοινωνική συνοχή της περιφέρειας πρέπει να γίνει «σημαία» της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος.
Κώστας Παπαγιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL