Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ο Αλ. Τσίπρας στον "Ενικό" / Τσίπρας: Στις αρχές του 2016 η άρση των capital controls
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αλ. Τσίπρας στον "Ενικό" / Τσίπρας: Στις αρχές του 2016 η άρση των capital controls

Στις αρχές του 2016 τοποθέτησε την άρση των capital controls ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για επιστροφή στις αγορές στα τέλη του επόμενου έτους ή στις αρχές του 2017.

Μιλώντας στην εκπομπή "Ενικός", τόνισε, "το πρώτο εξάμηνο του 2016 η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και αν μέχρι τότε έχουμε μια καλή συμφωνία για την απομείωση του χρέους και με σταδιακή εξομάλυνση των capital controls, η χώρα θα μπορούσε είτε στο τέλος του 2016 είτε στις αρχές του 2017 να ξανανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών".

Υπογράμμισε πως "η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015" διευκρινίζοντας πως η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απομάκρυνε τον κίνδυνο κουρέματος των καταθέσεων.

Εξηγώντας πώς επιβλήθηκαν, μίλησε για "σχέδιο αντεκδίκησης των πιο ακραίων κύκλων της Ευρώπης γιατί είπαμε ότι ο λαός μας θα αποφασίσει". "Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τον Φλεβάρη έλεγε 'κλείστε τις τράπεζες'" προσέθεσε.

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη. "Έχει πέσει πολύ χαμηλά το τελευταίο διάστημα" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για την τοποθέτηση του Στ. Θεοδωράκη σχετικά με τον πατέρα του. "Τοποθετήθηκε με τα ίδια λόγια που είχε τοποθετηθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη Βουλή, που μετά ζήτησε συγγνώμη σχετικά με την ιστορία του πατέρα μου" επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ότι δήθεν ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας επί χούντας, ενώ "φυλακίστηκε. όπως και άλλοι Έλληνες".

Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε και του Αλέκου Φλαμπουράρη: "Έχουμε μια κατασκευή που έγινε για εντυπωσιασμό, για να περάσει η λογική του 'όλοι ίδιοι ήμαστε'".

"Στην αρχή νόμιζα ότι από πίσω βρίσκονται τα συγκροτήματα της παραδημοσιογραφίας, της παραπλανητικής δημοσιογραφίας και ο κίτρινος Τύπος" τόνισε επιρρίπτοντας ευθύνες στη Ν.Δ: "Όταν ο κ. Μεϊμαράκης βγαίνει και κάνει λόγο για τη λίστα Λαγκάρντ του Τσίπρα, προσπαθεί να περάσει τη λογική του όλοι ίδιοι είμαστε και προσπαθεί να τον εξισώσει με τη λίστα Λαγκάρντ".

Μίνα Κωστοπούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL