Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κάλεσμα για πολιτική και κοινωνική συγκρότηση κινήματος ενάντια στο νέο Μνημόνιο συνυπογράφει ο Π. Λαφαζάνης

Κάλεσμα για την "πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο", συνυπέγραψε χθες ο Π. Λαφαζάνης, λίγες ώρες μετά τη δήλωση Ήσυχου ότι από το Μέτωπο του Όχι θα λάβει σάρκα και οστά "το νέο κοινωνικό...

Κάλεσμα για την "πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο", συνυπέγραψε χθες ο Π. Λαφαζάνης, λίγες ώρες μετά τη δήλωση Ήσυχου ότι από το Μέτωπο του Όχι θα λάβει σάρκα και οστά "το νέο κοινωνικό και πολιτικό υποκείμενο". Αναλυτικά το κείμενο:

"Οι παρακάτω υπογράφοντες, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων και οργανώσεων της Αριστεράς, καταγγέλλουν με δήλωσή τους το νέο τρίτο Μνημόνιο και καλούν σε μεγάλους ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή του και την ανατροπή όλων των Μνημονίων, για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας. Ολόκληρη η δήλωση με τις υπογραφές έχει ως εξής:

Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.

Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το Μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στον δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.

Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του 'Όχι' της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει".

Οι υπογράφοντες την παραπάνω δήλωση μετέχουν κατά σειρά στις εξής οργανώσεις και τάσεις (όπως δημοσιεύτηκαν στην Iskra): Βερναρδάκης Αλέκος - "Κομμουνιστική Ανανέωση", Γαλάνης Νίκος - "Παρέμβαση", Κάβουρας Δημήτρης - "Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη", Καλτσώνης Δημήτρης - "Μαρξιστικός Σύλλογος "Γ. Κορδάτος", Λαφαζάνης Παναγιώτης - "Αριστερό Ρεύμα" του ΣΥΡΙΖΑ, Μαντάς Παναγιώτης - "ΔΗΚΚΙ", Νταβανέλος Αντώνης - "ΔΕΑ", Παγιάτσος Ανδρέας - "Ξεκίνημα", Σακελλαρόπουλος Σπύρος - "Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ)", Σαραφιανός Δημήτρης "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ)", Σουάνη Μαρία - "Κομμουνιστικό Κίνημα - Εργατικός Αγώνας", Τζήμας Θέμης - "Δίκτυο Σοσιαλιστών", Χήτας Λάμπρος - "Πρωτοβουλία των 1000".

 

Ακτινογραφία των οργανώσεων

Η Κομμουνιστική ανανέωση προήλθε από διάσπαση της ΑΚΟΑ (όταν ξεκίνησε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ), συνεργάστηκε με το ΚΚΕ και τα τελευταία χρόνια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η Παρέμβαση προήλθε από διάσπαση της ΚΟΕ, συνεργάστηκε με το Σχέδιο Β. Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Μαρξιστικός Σύλλογος "Γ. Κορδάτος" προέρχεται από το ΚΚΕ. Το Ξεκίνημα πρόσκειται στον τροτσκιστικό χώρο, συμμετείχε παλιότερα στον ΣΥΡΙΖΑ. ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ: Δύο από τις βασικές "συνιστώσες" του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δίκτυο Σοσιαλιστών: Κυρίως αποχωρήσαντες από το ΠΑΣΟΚ που είχαν συνεργασθεί με το Σχέδιο Β του Αλ. Αλαβάνου. Επισημαίνεται ότι δεν συνυπογράφει κανένα στέλεχος από το ΝΑΡ, βασική "συνιστώσα" του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις