Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Ο Φρίντριχ Ένγκελς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Φρίντριχ Ένγκελς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ

Η ηγεσία του ΚΚΕ πρωτοστατεί κατά της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας την απαίτηση, τα όσα εφάρμοσαν τα νεοφιλελεύθερα κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, κυρίως τα τελευταία χρόνια να διορθωθούν εδώ και τώρα.

Αναρωτήθηκε η ηγεσία του ΚΚΕ ποτέ γιατί οι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού που θέλουν να συγκροτήσουν το Ευρωπαϊκό Μέτωπο, για να απομακρύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, δεν στρέφουν τα πυρά τους κατά του ΚΚΕ που επιδιώκει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και ο σχηματισμός της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ειρηνική επανάσταση.

Ζούμε ιστορικά γεγονότα. Τα πάντα ρεί.

Αυτή την ειρηνική επανάσταση θεωρητικά τη δανειστήκαμε από τον Φρίντριχ Ένγκελς ο οποίος γράφει στο έργο του Ο Λουδοβίκος Φόυερμπαχ και το τέλος της γερμανικής κλασικής φιλοσοφίας: Στη θέση του πραγματικού που πεθαίνει, μπαίνει μία νέα βιώσιμη πραγματικότητα - ειρηνικά, όταν το παλιό είναι αρκετά συνετό και πεθαίνει χωρίς αντίσταση, με τη βία, αν το παλιό εναντιωθεί σε αυτήν την αναγκαιότητα.

Τελευταία, έχει εμφανιστεί η πέμπτη φάλαγγα που επιδιώκει να υπηρετεί ξένα συμφέροντα.

Αν η Ελλάδα δεν ήταν ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το σίγουρο θα ήταν ότι η πέμπτη φάλαγγα θα είχε δράσει εγκαίρως... με όποιο τρόπο να εμποδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει την εξουσία. Ο νοών νοείτω.

Καλά θα κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ να διαβάσει τα έργα των κλασικών του μαρξισμού - λενινισμού σωστά.

Φιλικά

Αναστάσιος Τσακουρίδης

διπ. μηχ. ΑΕΙ - Ανατ. Γερμανία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL