Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Το πώς και το γιατί μιας συνδιάσκεψης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το πώς και το γιατί μιας συνδιάσκεψης

Του Μπάμπη Σονιάδη*

Η συνδιάσκεψη της οργάνωσης της Α' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, που συνέρχεται στις 16-17 Μαΐου, είναι η μεγαλύτερη σε επίπεδο δήμου, γι' αυτό και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που προκαλεί παραδοσιακά.

Στον Δήμο Αθηναίων το κόμμα πρώτευσε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και παραλίγο να κερδίσει τον δήμο στις δημοτικές εκλογές. Άρα οι απαιτήσεις που εγείρονται μπροστά μας στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ιδιαίτερα αυξημένες και η ανάγκη ενότητας επιτακτική. Μιλάμε για ενότητα ψυχική, πολιτική, προγραμματική.

Γνωρίζουμε άλλωστε ότι η οργάνωση Α' Αθήνας απευθύνεται σε ένα δύσκολο και ευρύτατο ακροατήριο και λόγω των ιδιομορφιών του μητροπολιτικού χώρου.

Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας και το παρόν και το μέλλον της ταυτίζεται με εκείνο της Αριστεράς οι οργανώσεις μελών πρέπει να είναι οι στυλοβάτες και η εμπροσθοφυλακή του κόμματος και του κινήματος.

Ευκαιρία για αντιπαραθέσεις στείρες και άγονες που επαναλαμβάνουν δυσάρεστες στιγμές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν δεν επιτρέπονται στις παρούσες συνθήκες. Όπως επίσης και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τάσεων και «υποτάσεων».

Αντίθετα κινήσεις τολμηρές, συνθετικές, προωθητικές δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε η οργάνωση της Α' Αθήνας να αποτελέσει παράδειγμα για την κομματική λειτουργία συνολικά.

Θα λέγαμε ότι έχουμε καθυστερήσει, άλλα μπροστά στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε άμεσα. Η οργάνωση Α' Αθήνας, βλέποντας το παρόν και το μέλλον με καθαρό μυαλό και την αίσθηση της νίκης στις 25 Γενάρη, οφείλει να βάλει ένα στόχο που θα μπορούσε να συνοψιστεί στη διατύπωση: «Να διοικήσουμε την Πόλη».

Αυτό σημαίνει σχεδιασμό με στόχο τη δημοτική αρχή, που σε συνδυασμό με την κυβέρνηση της Αριστεράς διεκδικεί την ανατροπή στην πόλη και μια άλλη ποιότητα ζωής για τον δημότη, τον εργαζόμενο, τον επισκέπτη.

Με βάση αυτές τις σκέψεις, όσοι υιοθετούν τις αξίες και τις αρχές της Πλατφόρμας 2010 ως στελέχη του κόμματος και πολίτες της Αθήνας καταθέτουμε στον διάλογο αυτές τις σκέψεις.

Άλλωστε ο εσωκομματικός διάλογος δεν εξαντλείται στα όρια της Συνδιάσκεψης, κυρίως συνεχίζεται μετά. Στην πράξη προτάσσουμε την ανάγκη ενιαίου ψηφοδελτίου για τη Νομαρχιακή Επιτροπή και το συντονιστικό της, καθώς και κοινούς προγραμματικούς στόχους στην Α' Αθήνας.

* Ο Μπάμπης Σονιάδης είναι μέλος του Συντονιστικού Α' Αθήνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL