Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
ΣΥΡΙΖΑ: Ποτέ δουλειά την Κυριακή - Όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Ποτέ δουλειά την Κυριακή - Όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Με σύνθημα "Ποτέ την Κυριακή", η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε στήριξη της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο εμπόριο, την επόμενη Κυριακή και σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11:00.

Μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής τονίζουν ότι "η κυβέρνηση οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου 4177/2013, στην επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας".

"Η κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων απετέλεσε και παραμένει βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής. "Έχει αποδειχθεί ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα συγκροτήματα και θίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών".

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά καμία Κυριακή

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και καλεί όλους και όλες τους νέους και τις νέες αυτή την Κυριακή να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ την Κυριακή και προειδοποιεί:

"Οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι οι πολυεθνικές, τα μεγάλα πολυκαταστήματα και διαφόρων ειδών "Mall". Εξάλλου, οι 72-96 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων εβδομαδιαίως είναι ήδη από τις περισσότερες στην Ευρώπη".

Οι εργαζόμενοι/ες "δουλεύουν συνεχώς περισσότερο την ίδια στιγμή που απολαμβάνουν συνεχώς λιγότερα. Καλούνται να δουλέψουν χωρίς υπερωρίες και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλο και περισσότερες ώρες για όλο και λιγότερα χρήματα", περιγράφει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

"Τη στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί τον κανόνα στις εργασιακές σχέσεις και ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνολικό τζίρος των καταστημάτων δεν αυξήθηκε ούτε κατ' ελάχιστο όσες Κυριακές τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά, αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις, επιβάρυναν το κόστος λειτουργία τους επιταχύνοντας τις απολύσεις και τα λουκέτα. Η εφαρμογή του μέτρου το μόνο που έχει προσφέρει είναι την περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εύνοια στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, εξάλλου, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που λείπει δεν είναι μία ακόμη μέρα διαθέσιμη για "shopping therapy" και κατανάλωση αλλά η πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL