Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταθέτουμε πρόταση για εξεταστική επιτροπή

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να καταθέσει, την ερχόμενη εβδομάδα, πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γνωστοποίησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά....

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να καταθέσει, την ερχόμενη εβδομάδα, πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γνωστοποίησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά. Το θέμα είχε συζητηθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του άτυπου εννεαμελούς οργάνου, όπως είχε προϊδεάσει η "Αυγή" με τον χθεσινό τίτλο της ("Εκπλήξεις προετοιμάζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ").

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: "Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί για δεύτερη εβδομάδα και δεν υλοποιεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης. Επιπλέον, σήμερα μαθαίνουμε ότι προτίθεται να μην τηρήσει και τους νόμους, νόμους που διέπουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, που ως γνωστόν είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Θέλει δηλαδή και να σιγήσει η ΕΡΤ και να απολύσει 2,5 χιλιάδες εργαζόμενους και να μην καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Όλα αυτά συνιστούν έναν τραγέλαφο, αλλά νομίζω τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να γελάμε. Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Εμείς δεν πρόκειται αυτό να το αφήσουμε έτσι, έχουμε ήδη ζητήσει η Βουλή να μείνει ανοιχτή, έχουμε ήδη ζητήσει να έρθει το ταχύτερο δυνατόν η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει και αφορά την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ".

Και η δήλωση καταλήγει με την είδηση της πρότασης για εξεταστική επιτροπή: "Ταυτόχρονα όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσοι αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν οι διαδικασίες που θα κοστίσουν στον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα φορολογούμενο, πολλές δεκάδες εκατομμύρια. Δεν κόστιζε η ΕΡΤ στον Έλληνα φορολογούμενο, διότι ως γνωστόν δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης.

Νομίζω ότι για όλα αυτά το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει και να εξετάσει αλλά και να καταλογίσει ευθύνες. Δεν μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι θα κυβερνούν με ΠΝΠ χωρίς να κρίνονται στη Βουλή. Και ελπίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ιδίως όσες από την πρώτη στιγμή είχαν καταδικάσει αυτή την απόφαση, θα υπερψηφίσουν την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής".

Δείτε όλα τα σχόλια