Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιτυχία η συμφωνία λέει το 56%, σε δημοσκόπηση του Παν. Μακεδονίας

Ως επιτυχία κρίνει το 56% τη συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ως επιτυχία κρίνει το 56% τη συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στον αντίποδα, το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί την παράταση αποτυχία, ενώ για το 20% δεν ήταν ούτε επιτυχία ούτε αποτυχία.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτών που βλέπουν ως επιτυχία την παράταση της δανειακής σύμβασης εκτοξεύεται στο 69,5%, ενώ εκείνων που θεωρούν ότι είναι αποτυχία περιορίζεται στο 11,5%. Ούτε επιτυχία/ούτε αποτυχία είναι για το 19% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέροντα είναι τα ποσοστά και ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., όπου το 38% θεωρεί την παράταση επιτυχία, το 41% αποτυχία, και το 21% ούτε επιτυχία/ούτε αποτυχία.

Ιδιαίτερα μεγάλο (60,5%) είναι το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι σωστή, έναντι 29% που διαφωνεί.

Το 53% εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει το σύνολο των προεκλογικών υποσχέσεων, ενώ 43,5% όχι.

Σε ό,τι αφορά την κριτική του Μανώλη Γλέζου, οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Το 30% πιστεύει πως ήταν δίκαιη και συμφωνεί, ένα 25,5% αναφέρει πως συμφωνεί αλλά δεν έπρεπε να γίνει τώρα, ενώ ποσοστό 33% διαφωνεί και τη θεωρεί άδικη.

Τέλος, στο ερώτημα «ποιο συναίσθημα σας γεννά η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» το ποσοστό εκείνων που απαντούν φόβο φτάνει στο 42,5%, 14,5% απαντά ελπίδα, το 23,5% κανένα συναίσθημα και 19,5% δεν πιστεύει ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Δείτε όλα τα σχόλια