Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Πρώτο δείγμα θετικό...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτο δείγμα θετικό...

Λέει η παροιμία: Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Ο καινούργιος πρωθυπουργός της χώρας την πρώτη μέρα είχε τρία (3) θετικά στοιχεία: πρώτα την άρνησή του να ορκιστεί θρησκευτικά, την άρνηση της γραβάτας και την κατάθεση στεφανιού στους ήρωες της Καισαριανής που εκτελέστηκαν από τους εγκληματίες Γερμαναράδες, τον αριθμό 200. Θύματα που παλικαρίσια όρθωσαν το μπόι τους στους άδικους κατακτητές.

Και τα τρία σημάδια έχουν το κάθε ένα ξεχωριστή αξία. Πίστευα πάντα και πιστεύω στις αξίες της φυλής μας, αλλά είχα κάποια δυσπιστία, που ήταν ότι οι Έλληνες κάπου - κάπου πουλιόμαστε φθηνά με ρουσφέτια μικρής αξίας, προδίδοντας τον εαυτόν μας, αλλά με το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, που ήταν αποτέλεσμα απόγνωσης, φάνηκε ότι ο λαός δεν πουλιέται αλλά δυστυχώς εξαπατάται, πλανεύεται από φιλότιμο και διασύρεται από νταβατζήδες που τραυματίζουν την αξιοπρέπειά του.

Η μέρα των τελευταίων εκλογών πρέπει να χαρακτηρισθεί και να καταγραφεί σαν ημέρα ελληνικής ηρωικής επανάστασης και νίκη του ελληνικού λαού. Του κοροϊδεμένου αμέτρητες φορές, αδικημένου, λεηλατημένου, υποτιμημένου στη γνώση και ταπεινωμένου στο γόητρο και στις ηθικές αξίες.

Ο λαός της Ελλάδος έδωσε ένα καίριο χτύπημα σε αυτούς που ήταν αίτιοι των παραπάνω δυστυχιών των Ελλήνων. Αυτοί θα πρέπει να μείνουν στην Ιστορία ως οι χειρότεροι όλων των εποχών του ελληνικού κράτους. Αλλά πρέπει να τους αποδοθούν ευθύνες και να καθίσουν ως κατηγορούμενοι και να απολογηθούν, έστω για κάποια ηθική ικανοποίηση των αδικημένων και ταπεινωμένων, και για να φανεί επιτέλους ότι η ανύπαρκτη δικαιοσύνη επί δεκαετίες θα ξαναρχίσει σιγά - σιγά να αποκαθίσταται στην Ελλάδα, δίνοντας βάρος στις αδικίες που είναι τόσες πολλές και σίγουρα δεν μετριούνται. Επιτέλους, έστω και τόσο αργά, βρήκαμε τον Οδυσσέα που καρτερούσαμε πώς και πώς και με στιβαρά χέρια να αρπάξει το τόξο και να εκδικηθεί τους μνηστήρες που λεηλάτησαν και ταπείνωσαν τη μάνα μας Πηνελόπη Ελλάδα.

Ένας Κρητικός Μαισαρίτης μιλώντας με απλούς συγχωριανούς του στο καφενείο του χωριού είπε με χωριάτικη απλότητα: Κατέχετε μωρέ γιατί οι δύο μπροσταρότραγοι Τσίπρας και Βαρουφάκης δεν φορούνε γραβάτα; Γιατί ρωτούν οι άλλοι; Για να τιμήσουνε μωρέ παραπάνω απ' ό,τι πρέπει τα παντελόνια που φορούνε. Πράγματι και οι δύο όρθωσαν το ανάστημά τους σαν γίγαντες και έστειλαν το μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης ότι με απλότητα, αγωνιστικότητα και ειλικρίνεια ζητάμε τα δίκαια των απλών εργατικών Ελλήνων που εξαπατήθηκαν από νταβατζήδες πολιτικούς, αλλά και από ασυνείδητους που διαχειρίζονταν το κεφάλαιο, επίορκοι πολιτικοί και αρπακτικά του κεφαλαίου πάνε χέρι - χέρι.

Όμως ο απλός λαός, που εμείς σαν καινούργια κυβέρνηση αντιπροσωπεύουμε, τι φταίει να πληρώσει τα σπασμένα των απατεώνων που φέρανε τον λαό σε εξαθλίωση και ταπείνωση; Αυτό είναι το μήνυμα που ήδη έχει σταλεί από τους καινούργιους πολιτικούς, που τους περιμέναμε πώς και πώς όπως περίμενε ο ισραηλινός λαός τον Μεσσία Χριστό.

Κι εγώ, σχολιάζοντας περαιτέρω το καυτό πρόβλημα, θα έλεγα, ότι, όπως υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης την παγκοσμιοποίηση τάχατες για την εξυγίανση των φτωχών λαών (που στην πραγματικότητα ήταν μια απάτη διότι οι λαοί που πεινούσαν πεινούν και σήμερα, απλά υπέγραψαν για την απελευθέρωση του κεφαλαίου να κινείται χωρίς καμία δέσμευση οπουδήποτε στον πλανήτη για την εκμετάλλευση των φτωχών λαών, όπου δηλαδή υπάρχουν φτηνοί σκλάβοι, κάποτε τους αλυσόδεναν και τους μετέφεραν για πώληση, τώρα πάει το κεφάλαιο στον τόπο τους και τους βρίσκει και εκτός της εκμετάλλευσης των χεριών τους, εκμεταλλεύεται και την γη τους με τα προϊόντα της.

Θα μπορούσαν να υπογράψουν όλοι οι λαοί μια συμφωνία που θα θεωρούνταν έγκλημα και προδοσία και θα τιμωρούνταν με τη βαρύτερη ποινή όποιοι έβγαζαν τα χρήματα από την πατρίδα τους και τα μετέφεραν σε άλλες τράπεζες του εξωτερικού. Εάν συνέβαινε αυτό ήταν πολύ εύκολο να έρχονταν τα χρήματα ξανά πίσω και το πρόβλημα θα λυνόταν, θα παίρνανε τα χρήματα που τους χρωστάμε και θα βγαίναμε από την απόγνωση της φτώχειας και δεν θα νιώθαμε και το ρεζίλεμα.

Αλλά δυστυχώς η ελευθερία των λαών, που είναι ποτισμένη με αίμα και στολισμένη με τόση δάφνη, είναι κι αυτό μια απάτη, τζάμπα το αίμα, τζάμπα η δάφνη, διότι στην ουσία απελευθερώνεται ο πλούτος τον οποίο διευθύνουν η ομάδα των αρπακτικών που είναι τα τεμπέλικα σαρκοφάγα, όλες οι αλυσίδες λιοντάρια ύαινες και όλη αυτή η ομάδα δημιούργησε από πολύ παλιότερα το άσυλο των αρπακτικών για την ασφάλεια του κεφαλαίου τους με έδρα τη Ζυρίχη. Και το τραπεζικό της σύστημα, η παγκοσμιοποίηση, είναι η δεύτερη απάτη ενάντια της πλειοψηφίας όλων των λαών.

Εσείς λοιπόν, κύριοι της Ευρώπης, και εννοώ οι δυνατοί, έχετε την ευθύνη όχι μόνον των Ελλήνων, αλλά και των υπολοίπων κρατών που έχουν οικονομικό πρόβλημα, διότι έχετε δημιουργήσει μια άνιση Ευρώπη. Ο οραματισμός του Ντε Γκωλ για μια δίκαιη και δυνατή Ευρώπη έπεσε στο κενό διότι η Ευρώπη διοικείται από τους δυνατούς τα σαρκοφάγα εις βάρος των αδυνάτων. Οι Γερμανοί είναι το 80 τοις εκατό ναζιστές. Έζησα στη Γερμανία και γνωρίζω και είναι βαθιά υπερήφανη για τον Χίτλερ, απλά δεν εκφράζονται οι περισσότεροι.

Η καινούργια λοιπόν κυβέρνηση δίκαια αγωνίζεται και χαλάλι τους, τα παντελόνια που φορούν τους αξίζουν με τόνο.

Στεφανάκης Μαρίνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL