Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Στη Ρωσία προσκαλεί τον Αλ. Τσίπρα ο Πούτιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Ρωσία προσκαλεί τον Αλ. Τσίπρα ο Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Ρωσία. Αυτό έκανε γνωστό ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η πρόσκληση σύμφωνα με το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα αφορά για τις 9 Μαΐου, προκειμένου ο πρωθυπουργός να παραστεί στην εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κρεμνλίνο, οι Αλ. Τσίπρας και Βλ. Πούτιν συζήτησαν μεταξύ άλλων για την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream.

Όπως ανακοίνωσε ο βοηθός, επί διεθνών ζητημάτων, του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, ο Βλ. Πούτιν συνεχάρη τον Αλ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του. «Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία σε οποιονδήποτε πρόσφορο χρόνο», είπε ο Ουσακόφ και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Σύμφωνα με το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Ρώσος πρόεδρος και ο Αλέξης Τσίπρας τόνισαν την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας -δύο χώρες με βαθιές και ιστορικές σχέσεις- ιδίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ενώ τονίσθηκε η σημασία εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Yπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL