Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Τα ψέματα τελείωσαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα ψέματα τελείωσαν

Του Μανώλη Μηλιαράκη*

Σε λίγες μέρες θα βρεθούμε μπροστά στις κάλπες. Στις 25 Ιανουαρίου πρέπει και μπορούμε να πούμε, με την ψήφο μας, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι τα ψέματα τέλειωσαν. Ότι η πολιτική που άσκησαν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα η πολιτική τους των Μνημονίων θα τελειώσει. Γιατί αν, ο μη γένοιτο, συνεχιστεί, τότε θα αποτελειώσει την ίδια την Ελλάδα και το λαό της. Το μεγάλο ψέμα ότι με:

Την υποθήκευση της Ελλάδας, την απώλεια κάθε ασυλίας που έχομε, ως κράτος, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την παράδοση των στρατηγικής σημασίας τομέων της εθνικής μας οικονομίας στο αδηφάγο κεφάλαιο, την εκπτώχευση του μεγάλου μέρους του πληθυσμού και την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του Έλληνα και της Ελληνίδας, τις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπατριωτών μας και τους ακόμα περισσότερους θανάτους λόγω της κατάρρευσης του ΕΣΥ, και γενικά το ψέμα ότι μέσω των Μνημονίων και των συνακόλουθων δανειακών συμβάσεων, η Ελλάδα και ο λαός της θα εσώζοντο, με «σωτήρες» την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποκαλύφθηκε σε όλες του τις διαστάσεις. Αποδείχθηκε, από την ίδια τη ζωή, ότι όχι μόνο δεν υπήρξαν σωτήρες και σωτηρία, αλλά αντίθετα η χώρα ματατράπηκε σε αποικία χρέους, ο λαός της βιώνει μια τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική κρίση και η ουσία της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ποδοπατούνται από την πολιτική της υποτέλειας στους δανειστές μας. Την ίδια περίοδο οι «σωτήρες» δανειστές μας κέρδισαν και κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ, οι τράπεζές τους βρήκαν ως σωτήρα τους έναν καθημαγμένο λαό, και τα χρηματιστήρια των διεθνών και ντόπιων κερδοσκόπων βρίσκονται σε διαρκές πάρτυ, με πίστα τις πλάτες των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, των χιλιάδων αστέγων και των θυμάτων που στοιβάζονται στις ατελείωτες ουρές των συσσιτίων της Εκκλησίας και των δήμων.

Με τα δεδομένα αυτά, στις 25 Ιανουαρίου επιβάλλεται, με την ψήφο μας:

* Να εκφράσσουμε την αταλάντευτη βούλησή μας να μην υποκύψουμε, αλλά να αποκρούσουμε αποτελεσματικά τις πιέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα και την ψυχοπολιτική τρομοκρατία, που ασκούν συντονισμένα διεθνή και ντόπια κέντρα, τα οποία επιδιώκουν την πάση θυσία διατήρηση του καθεστώτος της χώρας μας, ως αποικίας χρέους.

* Να διαμορφώσουμε τον αναγκαίο συσχετισμό κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που να εγγυάται ότι η πορεία του λαού και της χώρας μας για ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων και το ξεκίνημα για άμεση ανακούφιση των πιο αδύνατων συμπολιτών μας, σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια για εφαρμογή προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης, δίκαιου φορολογικού συστήματος και διαφανούς, αξιοκρατικής, έντιμης, ακομμάτιστης, αντιγραφειοκρατικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του κράτους θα είναι μεν δύσκολη, αλλά οπωσδήποτε υλοποιήσιμη.

* Να καταδικάσουμε πολιτικά τα κόμματα και τα πρόσωπα που με την πολιτική τους κατέστησαν τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή, τη διαφθορά, τη μίζα, τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και την καπηλεία ιδεών, αξιών, ακόμα και της πίστης του λαού μας, κανόνα ζωής και οδήγησαν έτσι την πατρίδα μας στην πολύμορφη κρίση που ζούμε. Τα κόμματα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜ.ΑΡ. με τις παραφυάδες τους, καθώς και νεότευκτα του συστήματος, όπως το Ποτάμι και φυσικά η νεοναζιστική Χ.Α., πρέπει όχι απλώς να ηττηθούν στις εκλογές, αλλά να νιώσουν ότι ο λαός τα αποστρέφεται.

* Να στηρίξουμε τα κόμματα που με συνέπεια μάχονται την πολιτική των Μνημονίων και επιδιώκουν την απεξάρτησή μας από τους τροϊκανούς. Να στηρίξουμε μέσα στα κόμματα αυτά πρόσωπα πατριώτες, έντιμα, ικανά, που ζουν κοντά στον λαό που δεινοπαθεί και σέβονται την πίστη και τις παραδόσεις του. Ταυτόχρονα όμως, να καταστήσουμε σαφές, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, που όλα δείχνουν ότι στις 26 Ιανουαρίου θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση, ότι δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει, να απογοητεύσει τον λαό. Αναλαμβάνει την ευθύνη να βάλει φρένο στον σημερινό κατήφορο και παράλληλα να εφαρμόσει πολιτική ανάτασης του λαού και της χώρας, με έμπρακτο σεβασμό στις διαχρονικές αξίες και την πίστη του λαού μας και την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων. Η αποτυχία του, ο μη γένοιτο, δεν θα είναι αποτυχία ενός κόμματος, αλλά ενός λαού, μιας χώρας, με διεθνείς δυσμενείς επιπτώσεις. Το αντίθετο, φυσικά, θα συμβεί με την επιτυχία, πράγμα που όλοι εύχονται και προσδοκούν. Στις 25 Ιανουαρίου να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα!

* Ο Μανώλης Μηλιαράκης είναι προέδρος του Κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL