Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: "Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησής μας"

“Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα είναι από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” απαντά κατηγορηματικά το γραφείο τύπου του κόμματος στις “δήθεν” αποκαλύψεις που ανακάλυψε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ,σε αναφορές του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Παππά.

"Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα είναι από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ" απαντά κατηγορηματικά το γραφείο τύπου του κόμματος στις "δήθεν" αποκαλύψεις που ανακάλυψε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ,σε αναφορές του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Παππά.

Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αναφέρθηκε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, απο το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δις λιγότερα από τα 3,4 δις που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς. Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και είναι δέσμευσή μας."

Η εκπρόσωπος της ΝΔ έσπευσε με δήλωση της να μιλήσει "για τετραπλασιασμούς φόρων" λέγοντας ότι " ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς,  αποκάλυψε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει το φόρο για τα ακίνητα της μεσαίας τάξης" και τονίζοντας ότι έτσι "θα προκύψει η είσπραξη 2 δις από την κατά το ΣΥΡΙΖΑ "μεγάλη περιουσία".

"Δυστυχώς για τη ΝΔ και την εκπρόσωπό της, όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα γνωρίζουν καλά πως η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ  οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας χωρίς εξαιρέσεις", απαντά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Όλοι θυμούνται πως το «προσωρινό χαράτσι» έγινε μόνιμο με τον ΕΝΦΙΑ. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε πως δεν προτίθεται να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.
Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του αφορολόγητου για την πρώτη κατοικία, καθώς και κατάργηση των σημερινών αντικειμενικών αξιών που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές πραγματικές αξίες και επιβαρύνουν άδικα την ακίνητη περιουσία, θα είναι από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης.
Φωνάζει η ΝΔ για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις