Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες δημοσκοπήσεις

internet

Με 3,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Alco και δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Σε μια άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Καπα Research για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 2,6%.

Με 3,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ  έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Alco, κατά το διάστημα 7-9 Ιανουαρίου 2015 και δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Σε μια άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Καπα Research για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 2,6%.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει ποσοστό 31,2% έναντι της ΝΔ που λαμβάνει το 28%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, το ΚΚΕ με 3,7%, το ΚΙΔΗΣΟ με 2,4% , οι ΑΝΕΛ με 2,2%, ενώ «άλλο κόμμα» απάντησε το 4,4% των ερωτηθέντων. Το «λευκό» προτιμούν 2,2%, την "αποχή" 3,6% και 9,6% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε η Καπα Research για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 2,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 28,1% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 25,5%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,5%, η Χρυσή αυγή με 5,4% , το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, ΚΚΕ με 5,0%, το ΚΙΔΗΣΟ με 2,8%, και οι ΑΝΕΛ με 2,6% .

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το κυβερνητικό έργο (60,7%), ωστόσο ο Αντ. Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 43,9%. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 36,2%.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις