Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.4°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C20.8°C
4 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C19.9°C
3 BF 52%
Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα / Ψηφοδέλτια ευρείας απήχησης με κοινωνικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα / Ψηφοδέλτια ευρείας απήχησης με κοινωνικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά

Τα ψηφοδέλτια που θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται, όπως σημείωνε υψηλόβαθμο στέλεχος, για «ψηφοδέλτια που αποτυπώνουν την πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, τους κοινωνικούς αγώνες με τους οποίους είναι συνδεδεμένα τα μέλη του».

Είναι, κατά συνέπεια, ψηφοδέλτια που καθρεφτίζουν την κοινωνική γείωση του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική εμπειρία των στελεχών του. Μεταξύ όλων των υποψηφίων διακρίνει φυσικά κανείς και τους αυριανούς διαπραγματευτές με τους δανειστές, όπως επίσης σημαντικούς επιστήμονες, ανθρώπους του πολιτισμού και της διανόησης με διακεκριμένο στίγμα, και δημοσιογράφους - κάποιοι από τους οποίους, της «Αυγής».

Επίσης, αγρότες, ανθρώπους που είναι στην πρωτοπορία των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων, νέους ανθρώπους με δυναμικό «παρών» στα σύγχρονα κινήματα. Ώς τη Δευτέρα θα έχει γίνει γνωστή και η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Μ. Γλέζος: «Ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία ήλθε η δήλωση του Μανώλη Γλέζου, με την οποία καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνει γνωστό ότι θα παραμείνει τελικώς στην Ευρωβουλή, σε μια προσπάθεια να συνδράμει πιο ουσιαστικά από τη θέση αυτή την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επειδή θέλει να συνεχίσει, από εκεί, το έργο της διεκδίκησης όσων το Βερολίνο χρωστά στον ελληνικό λαό.

Ολόκληρη η δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς έχει ως εξής: «Είχα δηλώσει, στις παραμονές των ευρωεκλογών, ότι όταν θα προκηρύσσονταν εθνικές εκλογές, θα ήθελα να παραιτηθώ από το Ευρωκοινοβούλιο για να είμαι και πάλι υποψήφιος. Η πραγματικότητα, όμως, με υποχρεώνει να τροποποιήσω την επιθυμία μου, με την πεποίθηση ότι, παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορώ να βοηθήσω πιο ουσιαστικά την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη στιγμή, η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα στήριξης των δίκαιων διεκδικήσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας εμφανίζεται όσο ποτέ ισχυρή. Για να αξιοποιήσω το ευοίωνο αυτό κλίμα, παραμένω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, καλώ τους Έλληνες ψηφοφόρους να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όλους εκείνους που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας, για να γκρεμίσουν το καθεστώς της υποταγής και να ανοίξουν τον δρόμο στη λαϊκή κυριαρχία».

Εν τω μεταξύ, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η Κοινωνική Συμφωνία γνωστοποίησε ότι «η στενότητα του χρόνου, σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα των διαδικασιών, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της εκλογικής συμφωνίας για συμμετοχή στελεχών μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην υπάρξουν τριβές, αποφασίσαμε ως Κοινωνική Συμφωνία να αποσύρουμε τις υποψηφιότητες. Η Κοινωνική Συμφωνία εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής».

Από την πλευρά της, η Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς δηλώνει πως απέχει από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενη για μεθοδεύσεις, όπως αναφέρει. Εν τούτοις, οι δυνάμεις της ΚΕΔΑ «θα δώσουν και τη μάχη των εκλογών της 25ης του Γενάρη, με στόχο τη συγκρότηση μιας λαϊκής πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας για τη στήριξη μιας αριστερής ριζοσπαστικής κυβέρνησης, με πυρήνα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Ν. ΠΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL