Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Συνάντηση χθες στην Κουμουνδούρου / ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγοι Πράσινοι για εκλογές και την... επόμενη μέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση χθες στην Κουμουνδούρου / ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγοι Πράσινοι για εκλογές και την... επόμενη μέρα

"Η συνάντηση Aριστεράς και Oικολογίας είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Πρόκειται για μια κρίσιμη συνθήκη για το μέλλον τόσο τηςς χώρα όσο και της Ευρώπης". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσημη ανακοίνωση της συμπόρευσης του κόμματός του με τους Οικολόγους Πράσινους. Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων, ο επικεφαλής του κόμματος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σε μη εκλόγιμη θέση, επεσήμανε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι "δεν είναι παρόντες για τις εκλογές. Είναι παρόντες για την επόμενη μέρα".

Ο Γ. Τσιρώνης θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και συγκεκριμένα τον Ράινχαρτ Μπουτικόφερ και τη Σκα Κέλλερ, οι οποίοι έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στη συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται μάλιστα η Σκα Κέλλερ να επισκεφτεί τις επόμενες μέρες την Αθήνα, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμμετάσχουν με 22 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο.

Οι πρώτοι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν από τους Οικολόγους Πράσινους είναι, πέραν του Γ. Τσιρώνη, οι Μιχάλης Τρεμόπουλος, Κώστας Διάκος, Γιώργος Δημαράς, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Δημήτρης Πολιτόπουλος και Κώστας Καλογράννης.

Αλέξης Τσίπρας: Ιστορικής σημασίας η απόφαση για συμπόρευση

"Η συνάντηση Aριστεράς και Oικολογίας είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: "Πρόκειται για μια κρίσιμη συνθήκη για το μέλλον τόσο της χώρας όσο και της Ευρώπης".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως "το ζητούμενο" για την επόμενη κυβέρνηση "δεν είναι η επιστροφή στο 2009, με παρούσες όλες τις πολιτικές που αποτέλεσαν βασικές αιτίες της κρίσης. Ζητούμενο είναι η αλλαγή παραδείγματος. Η παραγωγική ανασυγκρότηση με σεβασμό στο περιβάλλον". Επιπλέον, υπενθύμισε πως "όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους Οικολόγους Πράσινους πορευτήκαμε μαζί σε όλα τα κινήματα και τα μέτωπα πάλης για την προστασία του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας".

Επισημαίνοντας την ευρωπαϊκή διάσταση της συνεργασίας, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως "πρόκειται για μια απόφαση ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους Πράσινους. Μια δύναμη με ισχυρή παρουσία τόσο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όσο και σε εθνικά κοινοβούλια σημαντικών κρατών στην Ευρώπη, όπως το γερμανικό Κοινοβούλιο, όπου πολύ πρόσφατα μάλιστα συμμετείχαν στην γερμανική κυβέρνηση".

Και πρόσθεσε: "Πρόκειται για μια στρατηγική συμμαχία που δεν αποβλέπει μονάχα στις επικείμενες εκλογές, αλλά κυρίως προσβλέπει στην από κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην πατρίδα μας. Μιας πολιτικής που πρέπει να ανασχεδιασθεί. Πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Θα την αλλάξουμε μαζί. Πρόκειται, λοιπόν, για μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο, όμως, και τον δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο".

Γιάννης Τσιρώνης: Να ανατρέψουμε την πολιτική των Μνημονίων

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορούσαμε να είμαστε απόντες απ' αυτή τη μάχη", τόνισε ο Γ. Τσιρώνης. Και πρόσθεσε: "Είχαμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα".

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε πως "οι Ευρωπαίοι Πράσινοι περνούν ένα μήνυμα αυτή τη στιγμή. Είναι αλληλέγγυοι στην Ελλάδα και το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια". Και συνέχισε: "Και περνάνε ένα μήνυμα, ότι η νέα κυβέρνηση -και ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση να είναι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- δεν δικαιούται να αποτύχει. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Η χώρα πρέπει να κάνει στροφή".

Επιπλέον, επισήμανε πως "οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε εκείνα τα εργαλεία, εκείνες τις πράσινες προτάσεις, και σε επίπεδο νομού και σε επίπεδο γειτονιάς και σε επίπεδο Ευρώπης, για να μπορέσει η Ευρώπη ολόκληρη και η Ελλάδα κυρίως να βγει απ΄ αυτό το αδιέξοδο. Και να μπορέσει να σταθεί εκεί που πραγματικά της αξίζει στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη".

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL