Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλέξης Τσίπρας: Παρελθόν ο Σαμαράς, σε λίγο παρελθόν και τα μνημόνια

Φωτογραφία αρχείου

“Η κυβέρνηση Σαμαρά που λεηλάτησε την κοινωνία αποτελεί παρελθόν”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προ ολίγου, μετά τη λήξη της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που απέβη άκαρπη για την κυβέρνηση.

"Η κυβέρνηση Σαμαρά που λεηλάτησε την κοινωνία αποτελεί παρελθόν", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προ ολίγου, μετά τη λήξη της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που απέβη άκαρπη για την κυβέρνηση.

"Με τη θέληση λαού, σε λίγες μέρες, θα είναι παρελθόν και τα μηνημόνια της λιτότητας", συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές και κάλεσε τους πολίτες να είναι "αισιόδοξοι και χαρούμενοι", αφού "το μέλλον ήδη ξεκίνησε".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η σημερινή είναι μια "ιστορική ημέρα για την ελληνική δημοκρατία" και πως παρά τις πιέσεις, οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η μεγάλη πλειοψηγφία του λαού" αποφάσισε να βάλει "τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας". Πρόσθεσε δε, ότι οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν στο καθήκον να εναρμονιστούν με τη λαϊκή βούληση".

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε τις δηλώσεις του εκφράζοντας την "οδύνη" του "για τις χαμένες ζωές" στο "φλεγόμενο πλοίο" και εξέφρασε την "ελπίδα ότι η οδυνηρή περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος".

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες των ομάδων διάσωσης, που σε τόσο δυσμενείς συνθήκες, εξακολουθούν να επιχειρούν για τη διάσωση των επιβαινόντων στο Norman Atlantic.

Λίγο νωρίτερα, αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας και καθώς προσερχόταν στο γραφείο του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι "τώρα σηκώνουμε τα μανίκια".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις