Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημοσκόπηση της Public Issue: Αγγίζει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα με ποσοστό που εξασφαλίζει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue.

Ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα με ποσοστό που εξασφαλίζει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. με ποσοστό 36,5% έναντι 29,5%. Παρά το γεγονός ότι η "ψαλίδα" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατία κλείνει κατά 4,5 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (από 11,5% σε 7%), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρείται σε υψηλά ποσοστά (από 35% έως 38%), διευρύνοντας ταυτόχρονα την υπεροχή του στην παράσταση νίκης.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 36,5%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει το Ποτάμι με 8,5% και στην τέταρτη θέση "συγκατοικούν" ΠΑΣΟΚ, Χ.Α. και ΚΚΕ με 6%. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. περνούν το κατώφλι της Βουλής με ποσοστό 3,5%, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. ανιχνεύεται στο 1%.

Η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται και όσον αφορά την παράσταση νίκης, καθώς το 68% προεξοφλεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο νικητής των εκλογών έναντι μόλις 20% που εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις