Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημοσκόπηση της Public Issue: Αγγίζει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα με ποσοστό που εξασφαλίζει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue.

Ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα με ποσοστό που εξασφαλίζει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. με ποσοστό 36,5% έναντι 29,5%. Παρά το γεγονός ότι η "ψαλίδα" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατία κλείνει κατά 4,5 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (από 11,5% σε 7%), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρείται σε υψηλά ποσοστά (από 35% έως 38%), διευρύνοντας ταυτόχρονα την υπεροχή του στην παράσταση νίκης.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 36,5%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει το Ποτάμι με 8,5% και στην τέταρτη θέση "συγκατοικούν" ΠΑΣΟΚ, Χ.Α. και ΚΚΕ με 6%. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. περνούν το κατώφλι της Βουλής με ποσοστό 3,5%, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. ανιχνεύεται στο 1%.

Η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται και όσον αφορά την παράσταση νίκης, καθώς το 68% προεξοφλεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο νικητής των εκλογών έναντι μόλις 20% που εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις